Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Telefonlarda İnternet Geçmişi Nasıl Silinir?

İnternetin yaygınlaşması ortaya geniş

İnternetin yaygınlaşması ortaya geniş çaplı kullanıcı kitlesini doğurdu. İlk yıllarına baktığımız zaman masaüstü bilgisayarlarda dahi fonksiyonel biçimde kullanmak imkansız iken zamanın ilerleyişi bilişimin ve teknolojinin gelişmesi bizlere yeni hizmetler hazırladı. Türkiye için konuşacak olursak 2000’lerin ortalarına kadar bile yoğun şekilde bir internet bilgisayar kullanımı söz konusu değildi. Her ne kadar cep telefonları yaygınlaşmış olsa da buradan internete bağlanıp sörf yapabilmek imkansızdı. Bağlantı kurulsa bile altyapının olmaması ve cihazların o dönem için işletim sistemleriyle çalıştırılmaması en büyük engellerdi. Ancak günümüzü ele aldığımızda şu an eski sayılabilecek ve aslında pek çoğumuzun beğenmeyeceği modeller dahi temel düzeyde de olsa birçok işlevi gerçekleştiriyor. Bilişimdeki dalga bilgisayarlardan sonra telefonlara da yansıyınca herkesi memnun eden gelişmeler yaşandı. İmalatçılar ürünlerini kolaylıkla pazarlarken kullanıcılar da taleplerine yanıt bulabilecekleri cihazları edinebildiler. Sonrasında ise hizmet kalitesinin arttırılması hareket alanını genişletme eğlenme konuları yazılımlara düştü. İnternette saatlerce gezinti yapılabilmesi sağlayan siteler adresler de yine bunlara dahil. Uygulamadan oyundan ziyade internet gezintisi yapıyorsanız muhtemelen geçmişi de silmek isteyeceksinizdir. Muhtelif nedenlerle yapmak istediğiniz internet geçmişi silme işlemi nasıl gerçekleşiyor?

Bugün elimizdeki telefonlar sayesinde aklımıza gelip de yapamayacağımız aktivite yok. Hatta bunların en basiti artık internette gezinti yapmak. Sosyal ağlarda boy göstermek çeşitli araştırmalar yapmak için kalitesinden ödün vermeyen ve sizlerin de spesifik isteklerinizi cevaplayacak tarayıcı seçmeniz yeterli. Akıllı telefonunuzun veya işletim sisteminizin dahili bünyesinde halihazırda bir internet tarayıcısı bulunsa da çoğu zaman insanlar diğer platformlarda da severek kullandıkları firmaların mobil versiyonlarını seçiyor. Online marketlerden kolaylıkla yüklenebilecek tarayıcılardan seçim yapılınca gezintiler yapılsa bile sonrasında ortaya kabarık bir internet geçmişi çıkıyor. Özel nedenlerden veya ön belleğin dolması gibi sebeplerden dolayı geçmişi silmek istiyorsanız hemen aşağıda sizlere belirteceğimiz adımları uygulayabilirsiniz.

Android’de İnternet Geçmişi Silme

Android işletim sistemi de diğerlerine benzer şekilde telefonların post-modern bir yapı kazanmasını sağladı. Zaten bilgisayarlarda işimize yarayan çeşitli üçüncü parti programların kullanılmasına olanak sağlayan sistem uzun bir zaman dilimi sürecince mobile taşındı. Android de bu platformlardaki en yaygın çözüm opsiyonları geniş yapı. İnternet geçmişi silmek isteyenler özelinde hazırladığımız yazıda da en iyi ve kolay yöntemler söz ettiğimiz sistemde var.

Google Chrome’da İnternet Geçmişi Silmek

google-chrome-internet-gecmisi-silme

Neredeyse Android cihaz sahiplerinin yüzde 90’nın kullandığı Chrome’da internet geçmişi silmek oldukça basit. Menü’den geçmişe tıklamak veya adres çubuğuna chrome://history yazmak yeterli. Alt kısımda bulunan mavi renkteki geçmiş sil butonu isteğinizi yerine getirecektir.

Mozilla Firefox’ta Geçmişi Silme

mozilla-firefox-internet-gecmisi-silmek

Chrome için yaptığınıza benzer biçimde menüden geçmişe tıklıyorsunuz. Açılan yeni pencereden gezinti geçmişini sil dediğinizde işlem gerçekleşiyor.

Opera Mini Geçmiş Temizleme

opera-mini-internet-gecmisi

Az bir kullanıcı sayısına sahip olmasına rağmen kemik kitlesi tarafından çok sevilen ve vazgeçilmeyen Opera için ise sağ tarafta bulunan sembole tıklayıp dişli ifadeye basın. Gezinti geçmişini temizleme seçeneğiyle geçmişi silebilirsiniz.