Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Telefonlarda Kullanılan İşlemci Modeli Nasıl Öğrenilir?

Akıllı telefonların tarihi o

Akıllı telefonların tarihi o kadar da eski değil. Hatta telefonun icadını ve günümüzde kullanılan versiyonlarını ele aldığımızda yaklaşık 30-40 yıllık modern teknolojik cihazlardan söz ediyoruz. Zira cep telefonlarını milat kabul ettiğimizde bilişimdeki gelişmeler zamanla cebimize kadar girebilen ufak telefonları da evrilterek güncel teknolojiyle buluşturdu. İlk dönemlerde sadece çağrı gerçekleştirmek ve SMS adını verdiğimiz basit mesajlaşma teknolojisinin işimizi fazlasıyla gördüğü ürünler dünyadaki her türlü pazarlama metası gibi kendisini değiştirdi. Gerek kullanıcıların talepleri gerek ise sürekli yenilik iyileştirme üzerinde duran Amerika ve Asya merkezli üreticiler bugünlere gelmemizi sağladı. Elbette içerisindeki özellikler fonksiyonlar arttıkça segment ürün sayısı da değişti. Sonucunda günlük yaşamımızda elimizden hiç düşürmediğimiz teknoloji marketlerdeki raflardan ancak 5-50 bin Türk Lirası ödeyerek sahip olabileceğimiz akıllı telefonlar doğdu. Aslında akıllı ismini alması bilgisayarlardaki işletim sisteminin entegre edilmesi ve gelişmiş işlemci zekası ile donatılması sayesinde gerçekleşti. Aksi taktirde geniş bir hareket alanı söz konusu olamazdı ve şu günlerde yapabildiğimiz şeyleri yapamazdık. En az PC’lerdeki kadar kuvvetli ve işlem gören işlemcilerin üretilmesi planlanırken bulunduğumuz dönemde masaüstü dizüstü bilgisayarlardan yapabileceğiniz işlevleri yapabilir haldeyiz.

Normalde işlemci sektörünün zirvesinde bulunan ve pazar payının önemli kısmını lehine toplamaya devam eden firmalardan ziyade akıllı telefonlarda işler değişiyor. Çünkü çok farklı platformlardan ve işleyişlerden söz ediyoruz. İnsanlar eskiden güncel teknolojiye ulaşmak eğlenmek güzel vakit geçirmek video film izlemek iş hayatındaki sıkıntıları gidermek için bilgisayarı tercih ediyordu. Ancak durmadan ilerleyen bilişim kullanıcılara stabil şekilde belirli bir yere bağlı kalmadan da aşağı-yukarı aynı hizmetleri sunabiliyor artık. Nihayetinde etiket fiyatları tavana vursa da fiyat performans oranı ve getirisine bakıldığında herkesin elinden düşürmemesi özel ve iş ile alakalı sıkıntılarını halletmesi tatmin edici bir veri. Aynı zamanda üçüncü parti yazılımlardan destek alınabilir olması da insanlara memnuniyet veren diğer parametre. Dahili bünyede barındırılan özellikler detaylar size yeterince hitap edemeyince online marketlerden veya APK şeklinde manuel yükleyebileceğiniz uygulamalar yazılımlar yardımcı olmakta. Cihazınızdaki işlemci performansının da kalitesini göz önünde tutarak istediğiniz kadar ürünü kullanabiliyorsunuz.

Akıllı Telefon İşlemci Modelini Öğrenmek

Akıllı telefon kullanıcıları kişiselleştirebildikleri en yüksek güvenlik önlemlerini alabildikleri ürünlerinin hangi işlemci modelini kullandığını da merak ediyor. Bu sayede benzerlerine nazaran cihazlarının ne kadar güçlü olabildiğini öğrenebilecekler. Zira kapasiteniz ne kadar fazla olursa olsun performans kalitesi konusunda noksanlığa sahip bir telefon yeterince verimli olmayacaktır.

Akıllı telefonlarda kullanılan işlemci modelini tespit etmek için kullanılabilecek birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Ancak en güvenilir ve basit yöntem telefonunuzun ayarlar menüsünden bu bilgiyi almanızdır. Bunu yapmak için telefonunuzun “Ayarlar” menüsüne girip genellikle “Telefon Hakkında” veya benzer bir bölümü bulmalısınız. Bu bölümde telefonunuzun markası modeli ve işlemci türü gibi temel bilgiler yer alacaktır.