Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonlarda Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir?

Android mobil işletim sistemi

Android mobil işletim sistemi mobil işletim sistemi platformları arasında başıda çeken iki markadan birisi. Google geliştiricilerinin imzasını taşımasına rağmen açık yazılım özelliği ile üretilmiştir. Bu sayede sadece Google tarafından imal edilen cihazların değil diğer tüm dünyadaki cihazların kullanımına sunulmuştur. İmalatçı firmalar kendi yapılarına ve politikalarına göre düzenlemeleri sağlayıp telefonlarına entegre edebiliyor. Böylelikle ürün alternatifi çoğalırken aynı zamanda farklı bütçelere sahip olanların da belirli modellere bağlı kalmadığını söyleyebiliriz.

İnsanlar çeşitlilik sayesinde şirketler arası rekabeti iyiden iyiye hissettirip daima günün önüne geçebilecek uzun vadeli kullanabilecekler efektif ve kaliteli ürünlerin peşine düştüler. Teknoloji marketlere giriş yaptığınızda bilgisayardan tablete akıllı telefona müzik çalara dek birçok kategoride onlarca alternatifi görebilmeniz ve test etmeniz mümkün. Seçenekler artınca kullanıcı kitlesi de paralel biçimde artıyor.

Çünkü belirli kalıplarda çalışmak istemeyenlerin de ilgisini çekebilecek spesifik uzmanlık alanlarına göre üretilmiş pek çok cihaz da var. Durum böyle olunca günümüzün en çok paranın döndüğü sektöre dönüşmek mümkün. Sektörün pastasının önemli bölümünü hala başat yapılar yese bile ufak tefek yerler de ayakta kalabiliyor. Bunlar da kullanıcılarnın çözüm getiremediği büyük vea küçük problemlere parmak basıyor. Örneğin temel bir şey diye sayabileceğimi fakat çoğumuzun beceremediği bildirim sesi değiştirme konusunu bu yazımızda ele aldık. Halihazırda Android’deki bildirim sesi herkesin hoşuna gitmeyebilir ve yeni arayışlara girebilirler.

Android’de Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir?

Ele aldığımız sistemin ayrıcı niteliklerinin başında geniş hareket alanı geliyor. Mesela Apple’ın iOS işletim sistemine baktığımızda sınırlandırılmış bir hareket alanı var. İnternetten dosya indirmeye dahi önemli bir eforunuzu ayırmanız gerekiyor. Lakin Android’de kontrol tamamen sizde. İndireceğiniz uygulama ve benimseyeceğiniz yöntemlerle müzik üretmeniz bile mümkün. Sınırları tamamen sizin koyduğunuz bir alan. Sunulan hizmetlerle alakalı sorumluluklar ekseriyetle kişinin kendisine yüklenir.

Bildiğimiz gibi üçüncü parti uygulamaya gerek duymadan da manuel işlemlerle önemli değişiklikler yapılabilir. Kısa yoldan gidenler bir uygulamaya bşavursa bile gerektiğinde silmek veya kapasite dolduğunda kaldırmak zorunda kalabiliyor. Bu durumda makul hareket etmek rasyonel olacaktır. Örneğimizdeki Android bildirim sesi nasıl değiştirilir konusu da yine ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymayacağınız yöntemlerden.

android-bildirim-sesi-degistirme

Android cihazlarında yüklenilmiş versiyona göre bildirim sesi değiştirme konusunda farklı metotlarımız var. İşletim sistemi sürümünüze göre aşağıdakilerden birisini seçebilirsiniz.

Öncelikle eğer bir Google Pixel 2 sahibiyseniz sesi değiştirmek adına menüden

  • Ayarlara
  • Ardından sese
  • Son olarak da varsayılan zil sesine ve gelişmiş ifadesine tıklayın.

Normal kullanıcılar ise aynı biçime ayarlar bölümünden ‘Sesler ile Titreşimler’ menüsüne ulaşmalı.

Eski sayılabilecek Android 6.0 ve benzeri sistemlerde Ayarlar – Zil Sesi ve bildirim – Zil Sesi seçeneklerinden sonuca ulaşabilirsiniz.