Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonlarda Hatırlatıcı Nasıl Oluşturulur?

Modern kitle toplumunun bireyleri

Modern kitle toplumunun bireyleri olarak yirmibirinci yüzyılın hızlı akışına adapte olmak durumundayız. Yaşanan gelişmelerle birlikte iş ve özel dünyamızdaki pek çok akvitite de model değiştiriyor. Eskiye nazaran eğlence ve sosyalleşme amacıyla bulunduğumuz işlerimizi yaptığımız alanlar ve platformlar değişime uğradı. Özellikle geçtiğimiz yüzyıla nazaran üst düzey bir ivme yakalayınca bahsettiğimiz değişimi net biçimde görebiliriz. En basitinden okuma yazmayı yeni sökmüş çocukların bile akıllı telefon tablet bilgisayar kullandığını söyleyebiliriz. Hal böyle olunca teknoloji ve bilişim odaklı bir tarih önümüzde duruyor. İster teknolojiden uzak olalım istersek direkt içinde olalım; her türlü adımı yakından takip etmek durumundayız. Üç beş yıl öncesine kadar WhatsApp’ın dahi böylesine ciddi bir popülerliği yoktu. Ancak şimdi belirli yaşlara gelmiş ebeveynlerimiz de iletişimlerini buralardan sağlıyor. Yine e posta yollama çağrı gerçekleştirme yerine protesyonel sahada da konuşma grupları kuruyoruz. Aynı şekilde eğlencelerimizin de sanala aktarıldığının altını çizebiliriz. Oyunlarımızı aktivitelerimizi direkt akıllı telefon ve internet aracılığı ile sosyal platformlarda gerçekleştiriyoruz. Halihazırda hızlı akan gündemimizde yapmamız gereken şeyleri unuttuğumuzda da telefonlarımızdan faydalanabiliriz. Yapılacak listesi hakkında bir yazı hazırlamış ve sizlere sunmuştuk fakat özel olarak bir hatırlatıcı konusunda da çeşitli yorumlar denk geldik. Dolayısıyla bu yazımızda Android telefonlarda hatırlatıcı nasıl oluşturulur tarzında içeriği ele aldık.

Bildiğiniz gibi Android mobil işletim sisteminin açık yazılım özelliğiyle üretilmesi farklı donanım ve telefon imalatçılarının da işine geldi. Zira mobil platformlar arasında hareket alanı konusunda kullanıcıların talep ettiği imkanlar sunulurken tekel oluşmasının da önüne geçildi. İmalatçılar taslak yapının üzerine kendilerine özel biçimde düzenlemeler yaparak cihazları satışa sunuyor. Bugün teknoloji marketlere uğradığınızda onlarca Android tabanlı ürün ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumun alternatif yaratmak dışında belirli bir bütçeyle kısıtlanmış kişilere de kapı açıyor. Örneğin öğrenciler veya maaşının cüzi bölümünü ayıran kullanıcılar sıfır veya ikinci el fark etmeksizin çokça markaya bakarak istediği spesifik alanlarda uzmanlaşmış cihazları satın alabilmekte. Böylelikle kullanıcı kitlesine zamanla milyonları aşan sirkülasyon girdisi söz konusu. Devamında bu insanların telefonlarını veya tabletlerini işlevselleştirebilecekleri uygulamaları üretmek amacıyla geliştiriciler de önemli bir pazar elde ediyor. Yazılım sektörünün can damarlarından mobil uygulamalarda Android’in marketi Google Play Store da liderliği kimseye kapırmıyor. Yazımızda ele aldığımız Android hatırlatıcı oluşturma hususunda yardımımıza koşan oldukça kullanışlı bir uygulamayı da içerisinde barındırıyor.

Android Telefonlarda Hatırlatıcı Oluşturmak

Yapılacaklar listesi fonksiyonunun dışında belirlenmiş zaman dilimlerinde size bildirim yolu ile hatırlatıcı işlevi gören uygulamayı Google Play Store’dan ücretsiz biçimde indirebilirsiniz.

hatirlatici-android-olusturma

Remindee adıyla bulabileceğiniz uygulama hızlı ve basit arayüzüyle kısa sürede hatırlatıcı oluşturmanızı sağlıyor. Kurulumu tamamladıysanız ana pencerenin sağ tarafındaki noktaya tıklayarak Yeni Hatırlatıcı Oluştur emrini verin. Ardından işi ve tarihi – saati belirleyip belirttiğiniz zamanda size bildirim atılmasını sağlayabilirsiniz.

[appbox googleplay com.robj.remindee]