Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Hikayeleri Otomatik Olarak Galeriye Nasıl Kaydedilir?

Sosyal medya ağında öne

Sosyal medya ağında öne çıkan siteler telefonu elimize aldığımızda en fazla zaman geçirdiğimiz yerler olmakta. Profillerimizde paylaşımlar yaparak etkileşimde bulunduğumuz insanlara ulaşabilirken aynı şekilde diğer insanların paylaşımlarını da izliyoruz ve okuyoruz. Elbette çeşitli sebeplerden dolayı bazı ağlar ayrıca popülerleşmeye başlasa da birkaç tane sitenin pazarın önemli bölümünü oluşturduğunu söylersek yanılmayız. Instagram da sözünü ettiğimiz yapılar içerisinde. Özellikle son birkaç yılı hesaba kattığımız zaman belirli sayıdaki kemik kitlesinin dışına çıkarak herkese hitap etmeye başladı. Sanatçıların ünlü simaların hesaplarını yoğun biçimde kullanması takipçilerinin çoğunu da buraya çekti. Hal böyle olunca ister istemez bugünün rağbet gören adresidir diyebiliriz. Çeşitli yeniliklerle ve iyileştirmelerle güncelleştirilmeye devam ediliyor. Bazı yenilikler sevilirken bazıları sevilmemesine rağmen genel manada geliştiricilerin işlerimizi kolaylaştırmak adına uğraştıklarının altını çizelim. Kısa bir süre önce Instagram hikayeleri konusunda galeriye otomatik kaydetme konusuna el attılar. Artık gerekli adımları uyguladığınız taktirde çokça dile getirilen Instagram hikayelerini otomatik olarak kaydedebiliyorsunuz. Peki bahsedilen işlem nasıl yapılıyor ve sunulan imkandan faydalanılıyor?

Facebook’un uluslararası çapta şirkete dönüşmesinni ardından yaptığı önemli atılımlardan Instagram beklenilenin ötesinde detaylar taşıyor. Snapchat’in bir türlü satın alınamamasından doğan pek çok insanın taktlit şeklinde nitelediği story (hikaye) ve Periscope benzeri canlı yayın özelliği devre alınmıştı. Bunların üzerine yoğunlaşan yazılımcılar kullanım sırasında rahatlıkla hareket etmek isteyen kullanıcıların taleplerine yanıtlar veriyor. Instagram hikayeleri hususunun uzun süre tartışılmasının ardından otomatik galeriye kaydetme metodu da sistem eklendi. İşlevin nasıl kullanılacağına ve hikayelerin nasıl kaydedileceğine dair açıklamayı hemen aşağıdan bulabilirsiniz.

Instagram Hikayelerini Otomatik Galeriye Kaydetmek

Hikayenin genel mantığı paylaşılan görsellerin 24 saat sonra ortadan kaybolması. Lakin bazen arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları beğeniyoruz ve saklamak istiyoruz. Eğer Instagram’da söylediğimiz türde story gördüyseniz manuel yöntemle galeriye kaydetmek mümkün. Ya unuttuysanız? Unuttuğunuz vakitse maalesef tekrardan göremiyorsunuz. Otomatik biçimde galeriye kaydetme işlemini başlattığınızda ifade ettiğimiz sıkıntıyı tekrardan yaşamayacaksınız.

Öncelikle Instagram’ın sağ alt tarafındaki kendi profil fotoğrafınıza dokunun. Bu sefer sağ üstten üç noktaya tıklayıp Ayarlar’a ulaşın. (iOS tabanlı cihazlarda dişli çarkı kullanın.)

Gelen ekrandan Hikaye Ayarları ifadesine basarak hikaye ile video paylaşımlarının otomatik olarak Galeri klasörüne kaydetme emrini vermek için Kamera başlığında bulunan Paylaşılan Fotoğraf ve Videoları Kaydet seçeneğini devre alın.

instagram-hikaye-otomatik-galeriye kaydetme

İki adımı sağladığınız taktirde hikayeleri galeriye otomatikman kaydeden sistemi başlattınız demektir. Ekstra bir sorunun olmaması halinde sağlıklı şekilde faydalanabilirsiniz. Halihazırda sitemizdeki Instagram odaklı yazılarımıza da devam etmekteyiz. Hikayeleri otomatik kaydetme ve benzeri içeriklerimize arama bölümünden ulaşabilirsiniz.

Söylediğimiz yolu denemenize rağmen sonuca ulaşamadıysanız yorum bölümünden belirtebilirsiniz. Önereceğimiz ilk alternatif telefonu kapatıp açmakla beraber uygulamayı kaldırıp tekrardan yüklemenizdir. Genellikle yaşananlar spesifik sistemsel sorunlar olduğundan iki alternatiften birisini denediğinizde yüksek ihtimalle hallolacaktır.