Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefon Şarj Olmuyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Telefon şarj olmuyor sorunu

Telefon şarj olmuyor sorunu her telefonda görülebilecek bir sorundur. Özellikle de telefona en çok ihtiyaç duyduğunuz anda telefonunuzu şarja koyduğunuzda cihazın şarj olmadığını görüyorsanız bu durum sizi çileden çıkarabilir. Telefonunuzun pili çok zayıfsa ve onu hemen şarj edip kullanmak istiyorsanız şarj olmama sorunu sizi yarı yolsa bırakacaktır.

Telefon şarj olmuyor sorununu çözebilir ve telefonunuzu eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak öncelikle şarj olmama sorununun kaynağını bulmanız gerekir. Telefon bataryalarının şarj olmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Aşağıda telefon şarj olmuyor sorununun nedenlerini sıraladık. Bunlardan hangisinin sizin sorununuzun kaynağı olduğunu bulabilirsiniz. Yazımızın devamında nedenlerin yanı sıra çözümleri de bulacaksınız. Dolayısıyla sorununuzu çözebileceksiniz.

Bataryanızın Şarj Olma Durumunu Öğrenin

Telefonunuzun şarj olmadığını fark ettiğiniz zaman öncelikle şarj durumunu Ampere uygulamasını kullanarak kontrol etmelisiniz. Telefonunuz çok az da olsa şarj olabildiği gibi hiç şarj olmuyor olabilir ya da çok yavaş şekilde doluyor olabilir. Cihazınızın çok yavaş şarj olduğu durumlarda bataryanın dolma hızı eksilme hızından daha fazla olduğu için pil şarj olmaz. Bu durumun söz konusu olup olmadığını Ampere uygulaması ile gözlemleyebilirsiniz.

[appbox googleplay com.gombosdev.ampere]

Uygulamayı indirin ve telefonunuzu şarja takın. Eğer uygulamada ölçümü gösteren yazının rengi maviye/yeşile dönmüyorsa telefonunuz şarj olmuyor demektir. Şimdi diğer adımları uygulamaya koyulun.

Şarj Cihazınızı Başka Bir Prize Takmayı Deneyin

Telefonunuzun şarj olmamasının nedeni prizdeki bir sorun olabilir. Sorunun kaynağının priz olup olmadığını anlamak için şarj cihazınızı başka bir prize takmayı deneyin. Durum değişmiyorsa USB kablosunu adaptörden çıkarın ve kabloyu bilgisayarınıza takarak telefonunuzu bu şekilde şarj etmeyi deneyin. Eğer cihaz şarj oluyorsa sorunu buldunuz demektir. Sorun devam ediyorsa yazımızın devamındaki adımları uygulayın.

Şarj cihazınızı başka bir prize taktığınızda ya da USB kablosunu bilgisayara takarak telefonu şarj etmeyi denediğinizde sorun çözülmediyse bir de USB kablonuzu incelemenizde fayda var. Unutmayın ki telefonların şarj olmamasının başlıca sorunlarından biri USB kablolarındaki sorunlardır. Çünkü USB kablolar genellikle agresif bir kullanıma maruz kalırlar. Yani telefona bağlandıkları noktalar çeşitli yönlerde kıvrıldığı için zarar görebilir. Sıkı katlanmak ya da çekiştirmek yüzünden kablonun çeşitli noktalarında kopmalar meydana gelebilir. Bu yüzden telefonunuzu çalıştığından emin olduğunuz bir USB kablosu ile şarj etmeyi denemeniz gerekir.

Telefonunuzu Kapatmayı Deneyin

Eğer telefonunuzu yoğun bir kullanım sırasında örneğin bataryanızı emen bir oyun oynarken şarj etmeye çalışıyorsanız bataryanız dolmaktan çok azaldığı için şarj olmayacaktır. Bu yüzden telefonunuzu kapatın ve şarj etmeyi deneyin. Ayrıca cihazı uçak moduna almak da hızlı şarj olmasını sağlayacaktır.

USB Girişini Kontrol Edin

Yukarıdaki çözümlerin hiçbiri işe yaramadıysa telefonunuzun USB girişini kontrol edin. Eğer USB girişinde bir bükülme söz konusu ise bu durum metal bağlantıların USB kablosunun ucuyla temas etmesine engel olacaktır.

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyin: Telefonu kapatın ve bataryayı çıkarın. Sonra bir iğne ile USB bağlantı noktasını çok yumuşak bir şekilde düzeltmeye çalışın. Bunu yaparken bağlantı noktalarına ve cihaza zarar vermemeye dikkat edin. Sonra bataryayı takın telefonunuzu açın ve tekrar şarj etmeyi deneyin.

Bataryanızı Yenisiyle Değiştirin

Bu kısma kadar söz ettiğimiz çözümlerden hiçbiri telefon şarj olmuyor sorununuzu çözmediyse bataryanızı değiştirmeniz bir çözüm olabilir. Çıkan son telefonlarda bataryalar değiştirilemiyor hatta çıkartılamıyor bile. Ancak telefonunuz batarya değişimine izin veriyorsa şarj olmama sorununun çözümü bu olabilir.

Güncellemeleri Geri Alın

Güncellemenin telefon şarj olmuyor sorunuyla nasıl bir ilgisi var diye sorabilirsiniz. Evet telefonunuza gelen yazılım güncellemeleri cihazınızın bataryasına sandığınızdan daha fazla etki yapıyor. Telefonunuza gelen son güncellemede batarya ömrünün iyileştirilmesi hedeflenmişse ve fakat cihazınız buna uyum sağlayamamışsa bataryanın şarj olmama sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Telefonunuza gelen son güncelleme sonrasında şarj sorunu yaşıyorsanız yaptığınız son güncellemeyi geri almanız gerekir.

Sıraladığımız bu olası kaynaklar ve çözümler umarız ki sorununuzu çözmüştür. Sizin önerdiğiniz başka bir çözüm varsa lütfen bunu yorum kısmına yazarak bizimle paylaşın.