Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp Web’te Çevrimiçi Durum Nasıl Gizlenir?

Son zamanlarda en fazla

Son zamanlarda en fazla kullanılan mesajlaşma ağlarından WhatsApp kullanıcı kitlesini genişletmeye her geçen gün devam ediyor. İletişimin internetin yaygınlaşmasıyla beraber hızlanması en çok da insanların işine yaramış durumda. SMS döneminde bir mesaj atmak için bile oldukça önemli miktarlar ödemek gerekiyordu. Anlık mesajlaşmanın devreye girmesiyle beraber mesajlaşmada da devrim yaşandı. Kaldı ki çeşitli firmalar da yine söz ettiğimiz alanın farkına varıp yıllar öncesinden konuşma uygulamaları çıkarmışlardı. Halihazırda yayınlayına devam etseler ve belli bir kemik kitleye sahip olsalar da WhatsApp kadar büyüyemediler. Bunun altında alanında en büyük atılımı yapması ve kullanım kolaylığı vardı. Kişiler rahatlıkla cihazlarına indirip rehberinde eklenmiş kişileri yazılıma dahil ediyor ve saniyeler içerisinde konuşmaya başlayabiliyorlardı. Dosya aktarımını da yine sağlayabilmesi de tercih edilmesinin bir diğer nedenlerinden. Özellikle mobil cihazlarda işlemci gibi nedenlerle dosyalar zor gönderiliyordu. Bluetooth gibi seçenekler dahi eski moda kalmış durumda. Stabil kullanıcılarının taleplerini de değerlendiren geliştiriciler yine bir sürpriz yaparak Web sürümünü de çıkarmışlardı. Aynı hatta daha fazla derinlikte detaylar bulunurken telefonunuza ihtiyaç duymadan hesabınıza girebiliyorsunuz.

WhatsApp Web de yine Facebook gibi anlık mesajlaşmayı sağlarken burada kişilerinize eklediğiniz insanlara da arama çubuğuyla erişebiliyorsunuz. Web tarayıcı sürümünün çıkmasıyla beraber de karmaşık bir yapıyı benimsemek yerine oldukça basit ve etkili sonuçlar alınabilecek sistem kurgulanmış. Her ne kadar kullanıcıların isteklerine yönelik hareket edilse de talepler doğal olarak sona ermiyor. Şimdi de tarayıcı üzerinden hesap açıkken çevrimdışı gözükmek isteniyor. Yani çevrimiçi durum nasıl gizlenir cevabını aramaktalar. Eğer Mozilla Firefox tarayıcısından giriş yaparsanız isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızın devamında konunun detayını bulabilirsiniz.

whatsapp-web

WhatsApp Web’te Çevrimdışı Olmak

İlk olarak bilgisayarlarda gün yüzüne çıkan ve insanların ihtiyaçlarını gideren 3. parti yazılımlar zamanla yaygınlaşmasıyla beraber mobil cihazlara da entegre olmuştu. Dahili özelliklerin yetersiz gelmesi veya spesifik isteklere yönelik işlemlerin yapılması oyunların oynanması için programlar indiriyoruz. Söz konusu WhatsApp çevrimdışı olayı için de yine ekstra yazılımlar işimizi görecekler. Bu sefer bilgisayarımıza veya akıllı telefonumuza değil de tarayıcımıza yükleme yapacağız. ShutApp adı verilen eklenti sayesinde Mozilla Firefox’ta hesabınız açıkken çevrimiçi durumunuzu gizleyebileceksiniz.

Eklentinin kurulumunu yaptıktan sonra adres çubuğunun solunda (sayfanın üst sağında) uygulamanın işareti görünecektir. Buraya tıklayıp onay verdiğiniz taktide o andan itibaren artık çevrimiçi gözükmeyeceksiniz. Geriye dönmek için ise yine aynı butonu kullanarak eklentiyi pasif hale getirebilirsiniz. Böylece mobil cihazınızda olduğu gibi bilgisayarınızda veya tabletinizde de yine çevrimdışı olarak iletişim kurma işlemini yapabilirsiniz.

Diğer tarayıcılardan biri kullanıyorsanız da yine sadece WhatsApp hesabınızı Firefox üzerinden açıp günlük deneyiminize asıl tarayıcınızdan devam edebilirsiniz. Bu şekilde hem istediğinizi gerçekleştirirken hem de alışmış olduğunuz tarayıcıyı bırakmak zorunda kalmazsınız. Eğer eklentinin kurulumunda bir sorun yaşanıyorsa tarayıcıyı kaldırıp tekrardan indirmeyi deneyebilirsiniz.