Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adını Bilmediğiniz Müzik Videosu Nasıl Bulunur?

" > Bu haberin fotoğrafı yok

Eğer bir şarkıyı bilmiyorsanız shazam gibi bir uygulamayla bulabilirsiniz ama müzik videosu arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Aramanızı daraltmanın ilk adımı bildiklerinizi belirlemektir. Sanatçının adını biliyor musunuz? Şarkının altına düştüğü müzik türünü biliyor musunuz? Şarkının ilk ne zaman çıktığını biliyor musun? En önemlisi sözlerden herhangi birini biliyor musunuz? Bunlardan herhangi birini biliyorsanız – şarkının sadece birkaç kelimesini hatırlasanız bile – onu çevrimiçi olarak bulmak için çok daha iyi bir konumdasınız.

Ya da dinlediğiniz bir şarkının sadece bir parçası aklınızda kaldıysa google’a aklınızda kalan kısmı yazıp aratabilirsiniz.

Terimleri birleştirerek Google‘a arama yaparken göz önünde bulundurmak istediğiniz birkaç ilgili kavramınız olduğunu söyleyebilirsiniz. Birleştirme operatörü virgül “” karakteridir. Bu özellik size çok fazla sonuç getirecektir.


En gelişmiş özellik ise youtube aramalarıdır. Bu platformda grup veya sanatçı adını yazın. Oyuncunun adını ve filmini yazın. O sanatçı için mevcut bir çalma listesini derlemek veya bulmak için sanatçıyı ve ardından çalma listesini yazın.

Diğer seçeneğiniz Google. Hashtag anahtar kelime ve grup adlarını arayın.

https://www.reddit.com/r/tipofmytongue/ adresine aradığınız bilgileri yazın. O size yardımcı olacaktır.

Eğer yukarda bahsedilen çözümlerden hiçbiri işe yaramazsa ipuçları için sosyal medya hesaplarını ve hatta Spotify profillerini kontrol edin. Ya da şarkının ait olduğu yıllarla ilgili aramalar yapın. Adını bilmeden bir müzik videosunu tanımlamanın başka yolları var mı? Bunu yapabilen herhangi bir uygulama veya hizmet var mı? Varsa bize bahsetmeyi unutmayın.