Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AMD vs Intel: Hangi İşlemciyi Satın Almalısınız?

Yakın zamanda bir sistem

Yakın zamanda bir sistem toplayacaksanız bilgisayarınıza güç verecek olan işlemcinin hangisi olması gerektiğine karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz. AMD vs Intel Kıyaslaması yazımızda her iki markaya daha yakından göz atacağız ve sizlere avantajları ile dezavantajları hakkında birtakım fikirler sunacağız.

AMD vs Intel: Hangi İşlemci Üreticisi Daha İyi?
AMD mi Intel mi? Teknoloji meraklılarının on yıllardır tartıştığı ve muhtemelen kesin bir sonuca varamayacağımız bu soru şu sıralar pek çok kişinin aklını kurcalıyor gibi gözüküyor. Peki ama her iki üretici arasında sıkışıp kaldıysanız tercihiniz hangisinden yana olmalı ve neden?

Öncelikli olarak bu rehberimizin temelde ana akım masaüstü bilgisayarlara odaklandığını unutmayın. Her iki marka mobil ve sunucu odaklı çözümler de sunuyor. Bu noktada mobil çipler genellikle masaüstü çiplerine benziyor ancak daha düşük saat hızları ve daha düşük güç tüketimi ile birlikte geliyor. Öte taraftan sunucu ve iş istasyonu odaklı çözümler genellikle çok daha pahalıya mal oluyor ve çoğu tüketici için gerekli değiller.

AMD vs Intel: Hangisini Satın Almalısınız?
Bu soruya basit bir yanıt vermek gerekirse AMD’nin işlemcileri genel olarak daha düşük fiyat etiketine sahiptir. Intel’in işlemcileri nispeten daha pahalıdır ve bazı üst modeller soğutucu bile içermez. Yani bu noktada seçimin genellikle bütçe ile ilgili olduğunu söylememizde herhangi bir sakınca bulunmuyor.
AMD oyun dışı işler için tartışmasız bir şekilde en hızlı ana akım işlemcilerin üreticisidir. Öte taraftan Intel oyun kategorisindeki galibiyetini vermeye niyetli değil gibi gözüküyor. Her halükarda işlemcilerdeki bu derin rekabeti görmek bizim faydamıza ve bu durum güzel.