Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Cihazlarda İstenmeyen Çağrılar, Smsleri Engelleme İşlemi!

Bu yazımızda sizlere Android

Bu yazımızda sizlere Android cihazlarda istenmeyen kişilerden gelen çağrı ve smsleri nasıl engelleyeceğiniz konusunda bilgi vereceğiz. Birçok kişi istenmeyen numaralardan gelen çağrı ve sms nedeni ile rahatsız olabilir. Bu yazımızda da Android işletim sistemi için geliştirilen uygulamalardan bahsedeceğiz. Bu uygulamalar sayesinde istemediğiniz kişi ya da kişilerden gelen mesajları ve aramaları nasıl engelleyeceğiniz konusunda bilgi vereceğiz.

Ancak uygulamaların bilgisini vermeden önce cihaz üzerinden engelleme işlemini nasıl gerçekleştireceğiniz konusunda bilgi vereceğiz. Android cihazlarda SMS engelleme işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak gelen mesajın hemen sonunda bulunan kodu bir alana not edin. Daha sonra mesajlar kısmının en üst bölümünde bulunan ayarlar sekmesine tıklayın. Ardından mesajları engellemek istiyorsanız Engelle sekmesine tıklayarak engelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Engelleme sekmesi üzerinden kaydettiğiniz kutucuğa kayıt altına aldığınız kodları yazın.

Yukarıda yer alan işlemler sayesinde Android cihazınıza istemediğiniz kişilerden gelen mesajları ya da aramaları engelleyebilirsiniz. Ancak uygulama üzerinden de engelleme işlemini halledebilirsiniz. Eğer yukarıda yer alan maddeleri uygulamak istemiyorsanız hangi uygulamaları indireceğiniz konusunda bilgi verelim.

Calls Blacklist Çağrı ve SMS Engelleme Uygulaması


Cihazınıza fazla yük getirmeden çalışan Calls Blacklist Çağrı ve SMS Engelleme Uygulaması sayesinde istenmeyen çağrıları ve smsleri engelleyebilirsiniz. Calls Blacklist Çağrı ve SMS Engelleme Uygulaması sayesinde engelleyeceğiniz kişileri rehberden seçebilirsiniz. İstediğiniz gibi güvenlik rehberi oluşturabilirsiniz.

Call Blocker Free


Başka bir uygulama ise Call Blocker Free uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde düşük pil tüketimi ile ön planda olan bir uygulamadır. Engelleyeceğiniz numaraları rehberden seçebilme gibi bir özellik sunan Call Blocker Free uygulaması aynı şekilde mesaj üzerinden engelleme özelliğini de sunmaktadır.

Truecaller


Son olarak Truecaller uygulamasından bahsedelim. Gelen aramaları tespit ederek filtreleme özelliği sunan Truecaller uygulaması başka kullanıcılar tarafından spam olarak şikayet edilen aramaları otomatik olarak engeller. İstenmeyen numaraların seçimini de rehber üzerinden gerçekleştirip arama geçmişi ve elle giriş seçeneği sunan bir uygulamadır. Ayrıca numara taratarak isim ve fotoğraf da göstermektedir. Bu uygulamalar sayesinde istenmeyen kişilerden gelen sms ve arama engelleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.