Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Wi-Fi Sorunları Nasıl Onarılır

Android’in 2019 yılında karşımıza

Android’in 2019 yılında karşımıza çıkarmış olduğu Android 10 oldukça gösterişli bir şekilde karşımıza gelmişti. Farklı bir görünüm sunan cihazda birçok hata giderme güncelleştirmesi yayınlandı. Yinede Android 10 için bazı kullanıcılar yeni sorunlar bildirmeye devam etti.

Çoğu geri bildirime baktığımızda kullanıcılar wifi sorunlarından sıkılmış durumda diyebiliriz. Bugün ise sizlere Android cihazlarda Wifi sorunlarını onarmanız için bazı bilgileri aktaracağız.

Önce Yönlendiriciyi ve Modemi Kontrol Edin

İlk olarak modeminizi kontrol edin. Sorunlar bazen cihazlar yerin ana modem kaynaklı olabiliyor. Başka cihazdan da bağlanmayı deneyin. Eğer diğer cihazda bağlanmıyorsa modemi kapatıp açmanızda fayda olacaktır.

Ancak diğer cihazlar bağlanıyor ve sizin cihazlar bağlanmıyorsa sorun sizin cihazınızdadır. Yinede modemi bir kere kapatıp açıp tekrar bağlanmayı deneyin. Olmaz ise Android cihazınızı onarmaya gidelim.

Telefonunuzu yeniden başlatın. Sorunun giderildiğini kontrol edin. Sorun düzelmemiş ise ağ ayarlarına giderek bu ağı unut diyin.

Wi-Fi Ağlarını Sıfırlayın

Telefonun ağ yapılandırmasını temizlememiz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Android 10 telefonunuzda Ayarlar’ı açın.
  • Seçenekler listesinden “Sistem” veya “Genel yönetim” i seçin (cihazınıza bağlı olarak).
  • “Seçenekleri sıfırla” veya “Sıfırla” yı seçin.
  • “Ağ ayarlarını sıfırla” yı seçin.
  • Seçiminizi onaylayın.

Sorun düzelmez ise cihazınızı fabrika ayarlarına geri dönderin. Eğer başka ağlara da katılmıyorsa donanımsal sorun olabilir.