Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayarın virüslü olduğunu anlama yolu nedir?

Bilgisayarımıza virüsler genel olarak

Bilgisayarımıza virüsler genel olarak güvenli olmayan sitelere girdiğimiz de takılan usb bellekten indirdiğiniz programlar yada mail ile bulaşabiliyor.

Peki bilgisayarımıza virüs girdiğiniz biz nasıl anlayacağız bu konudan bahsedeceğim. Kimse bilgisayarına virüs bulaşmasını istemez. Aslında bunun için virüs yazılımları antivirüs programları kullanmakta fayda vardır. Çünkü virüs bilgisayara bulaştığı zaman maddi zararlar verebilir genel olarak işletim sistemi dosyalarına zarar verir dosyaları şifreler bunların olmaması için güzel ve güvenilir bir virüs programı kullanmanızda fayda var.

Bilgisayarda bulunan virüsün belirtileri nelerdir ?

1- Virüsler bilgisayara bulaştığı zaman sistem dosyalarına zarar verir. Bilgisayarınız artık hata vermeye başlar ve açılıp kapanırken yavaşlar.

2- Bilgisayara açılıp kapanırken ya da bilgisayarda çalışırken donmalarla veya takılmalarla karşılaşabilirsiniz.Performansın düşmesi virüs belirtisidir.

3- Kullanmadığınız dosyaların boyutlarının değişmiş olması da virüs belirtisidir.

4- Programlar açılmıyor sürücüler kendiliğinden siliniyorsa virüse bağlıdır.

5- Eğer Görev Yöneticisi Çalıştır penceresi açılmıyorsa Windows’un özelliklerini kullanamaz haline geldiyseniz kesinlikle virüs belirtisidir.

6- Ctrl+shift+esc tuşlarına basın ve görev yöneticisini açın. Eğer sizin çalıştığınız uygulamalar dışında programlar varmı kontrol edin. Çünkü görev yöneticisinde çalışan bilinmeyen programlarda virüs belirtisidir.

Bazende bilgisayarımıza tarayıcı virüsleri bulaşır. Bu virüsler web sayfasına girdiğimizde çok sık reklamla karşılaşmamızı sağlar ve bu durum da kullanıcıları oldukça rahatsız etmektedir. Bu yüzden bilgisayarınızda muhakkak antivirüs programı kullanın. Ama internetten indirilen antivirüs programları güvenilir değil.