Bazen, bize haber vermeden, reklam yazılımı, kötü amaçlı yazılımlar ve istenmeyen uzantılar, ana sayfalar ve varsayılan arama motorları gibi ayarları değiştirir ve bunları değiştirmeyi neredeyse imkansız hale getirir. Bir tarayıcı ayarlarını sıfırladığınızda, bazı tahminde bulunmaz ve hepsini sizin için yapar.

Hangi Ayarlar Sıfırlanıyor?

Chrome’u varsayılana sıfırladığınızda, çok fazla veri silinir, ancak her şey değil. Chrome’da Google hesabınıza giriş yaparken, aşağıdaki ayarlar şu anda oturum açmış olduğunuz tüm cihazlarda varsayılan ayarlara geri döner:

  • Varsayılan Arama Motoru: Google’a geri döner.
  • Ana ve Sekmeler: Ana sayfa düğmesi-eğer etkinleştirdikten it-edecektir kaybolur ve herhangi başlangıç sekmeleri temizlenir.
  • Yeni Sekme Sayfası: Google logosu, arama çubuğu ve en çok ziyaret edilen sitelerin küçük resimlerini içeren varsayılan Yeni Sekme sayfasına döner.
  • Sabitlenmiş Sekmeler: Bunlar çıkarılır ve çıkarılır.
  • İçerik Ayarları: Bu, bir sitenin kameraya veya mikrofona erişimini, bildirimleri, pop-up’ların engellenip engellenmeyeceğini vb. İçerir.
  • Çerezler ve Site Verileri: Hepsi silinecek.
  • Uzantılar ve Temalar: Devre dışı bırakılacak.

Yazı tipleri, erişilebilirlik özellikleri, yer imleri, geçmiş ve şifreler gibi bazı ayarlar etkilenmeden kalır. Google hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız, senkronize edilmiş tüm verileri Chrome’da silmek için rehberimizi kullanabilirsiniz .

Chrome Ayarlarını Sıfırlama

Chrome’u açın, menü simgesini ve ardından “Ayarlar” ı tıklayın. Alternatif olarak, chrome://settings/ yazabilirsiniz.

Ayarlar sekmesinde, aşağıya doğru kaydırın ve “Gelişmiş” düğmesini tıklayın.

Biraz daha aşağı kaydırın ve “Ayarları varsayılan ayarlarına geri yükle” yi tıklayın.

Uyarıyı inceleyin, Chrome ayarlarını sıfırlamak istediğinizden emin olun ve ardından “Ayarları Sıfırla” yı tıklayın.

Düğmeye tıkladıktan sonra, daha önce listelenen tüm ayarlar varsayılanlara sıfırlanır.

Tüm ayarlarınızı korurken yeni bir başlangıç ​​yapmak istiyorsanız, birden fazla profil ayarlamayı düşünün , arasında geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca yerel olarak ve Google’ın sunucularında depolanan her şeyi kesinlikle silebilirsiniz .

Kaynak : Mobil13



CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz