Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocukların telefon kullanma yaşı kaç olmalıdır?

Çocuklarımıza ilk telefonu ne

Çocuklarımıza ilk telefonu ne zaman vermeliyiz? Bir ebeveyn olarak en korktuğumuz nokta telefon oluyor. Gençlerin telefonun olması aslında araba sürmek gibi bir şey. Doğru zamanda doğru telefon ihtiyacı sunulmaktadır.

Çocuklarımıza telefon almanın dışında ilk olarak güvende olmasını sağlamamız gerekiyor. Buna nereden başlayabiliriz diye sorarsanız eğer internet diyebiliriz. İnternet en korktuğumuz nokta olurken aslında en gerekli nokta olmaktadır. İnterneti küçük yaşta doğru ve bilinçli olarak sunarsanız hem güvende hemde başarılı bir çocuk yetiştirebilirsiniz.

Çocuğa Telefon Verilmesi için Belirli Bir Yaş Yok!

Çocuğumuza şu yaşta telefon vereceğiz diye bir kural yok. Şu yaşta akıllı telefon alacağız da diyemeyiz. Çocuğumuzun olgunluk durumuna göre karar vermeyiz. Gerçekten bir akıllı telefon sahibi olmak istiyorsanız göz önüne şunları almalıyız

  • Çocuğumuz sözlerimi dinliyor ve başarılı mı?
  • Oyun oynamak için mi güvenlik için mi istiyor?
  • Sosyal medya da arkadaşları çok var mı?
  • Mahremiyet hakkında bilgilendirdik mi?

Tüm bunları iyice bir düşünün. Daha sonra kural koymadan yumuşak bir konuşma ile eksik konularda çocuğunuzu bilgilendirin. İllaki 10-12 yaşında olması gerekmiyor. Siz bilgilendirin gözlemleyin ve bunun bir sorumluluk olduğunu hatırlatın.

Çocuklarınızla doğru iletişim kurmanız halinde doğru bir kullanım söz konusu olacaktır. Hissettirin ve uygulayın.

Son olarak ise telefonu aldıktan sonra hemen takip edin. Sessiz bir şekilde hatası olsa bile gözlemleyin. Tam 1 hafta kontrol edin hiç ses etmeyin. Nazik olun. 1 hafta sonra gözlemlediğiniz hataları not edin ve teker teker çocuğunuza güzelce bahsedin. Yanlışları söylerken doğrularını da söylemeniz gerekiyor.