Bilgisayar tarihinin çok fazla bir geçmişi olmamasına kısa sürede kat ettiği mesafe sayesinde yadsınamayacak gelişmelere ön ayak oldu ve oluyor da. Yine geliştiricilerin üzerinde çokça durduğu, işlevleri yerine getirebilmek amacıyla komutların ve çeşitli verilerin koyulabileceği ve istenen zamanda kullanılabilir halde bulabileceği depolama alanı konusunda sıkıntıları çözmeye çalışıyorlardı. İlk çıkan bilgisayar örneklerinin şimdikine göre fiziki boyutta devi andırdığı söylenebilir. Böyle büyük bir cihaz olmasına rağmen hafıza kartlarının onda biri kadar ancak veri depolayabiliyordu. Teknoloji zamanla geliştikçe ve kullanıcılardan talep de artınca bazı firmalar ve bilgisayar konusunda ihtisas yapan kişiler yıllar içerisinde şu anda kullanabildiğimiz müthiş olanakları sağladılar. İnsanlar da akıllı telefonların gün yüzüne çıkması ile yüksek performanslı, depolama olanağı fazla, tasarımsal estetikliği yakalamışları tercih ediyor. Böylece büyük boyutlardaki uygulamalar, dosyalar, veriler rahatlıkla saklanabiliyor. İnternetten de indirilip hafızaya yüklenen fotoğraflar, dosyalar, müzikler, videolar için zaman içerisinde cihazınız yeterli gelmeyebilir. Bu noktada çeşitli bulut hizmetlerine bakabilirsiniz. Aynı zamanda ünlü markalar da hem kitlesini konsolide etmek hem de genişletmek için sunucularını ücretsiz olarak açmış durumda.
Android’deki En İyi Depolama Uygulamaları
Android platformu açık bir yazılım olmasından ve rahatlıkla uygulama geliştirilebiliyor olmasından dolayı kişiler ve geliştiriciler tarafından ilk seçenek olarak görülüyor. Diğer platformlarda fazla prosedür ve çeşitli spesifik istekler bulunduğundan talebe göre hareket edip kısa süre içerisinde ürünleri insanlarla buluştırmak kolay olmuyor. 3. parti yazılımları Google Play Store‘a cüzi miktarlar ödeyerek paylaşabiliyorsunuz. Kullanıcılar da yine aynı şekilde onlarca alternatif arasından istediğini yükleyebilme özgürlüğüne sahipler. Depolama uygulamaları için liste hazırlayıp en iyi bulut imkanlarını bir araya getirdik.
Google Fotoğraflar
Google halihazırda ondan fazla sanal hizmetini devreye sokmuş durumda. İnternetin herhangi bir kısmına ilgi duyuyorsanız muhtemelen en az bir servisini kullanıyorsunuzdur. Depolama ihtiyacı hisseden özellikle fotoğraflarını nereye koyacağını bilmeyenler için sunucularını açmış.
[appbox googleplay com.google.android.apps.photos]
Microsoft OneDrive
Bilgisayarın ve bilişim dünyasının öncülerinden ve halihazırda en büyük pazar payına sahip şirketler arasında yer alan Microsoft da yine bir tercihiniz olabilir. Önceden SkyDrive adı ile insanlara saklama hizmeti verilirken isim telifinden dolayı OneDrive‘a geçildi.
[appbox googleplay com.microsoft.skydrive]
Shoebox
Başta fotoğraf ve dosya saklama haznesi şeklinde niteleyebileceğimiz yedekleme platformunda 10.69 MP kalitesine kadar resimler yüklenebiliyor. Eğer yoğun şekilde görseller telefonunuzda kalıyorsa buraya yükleyebilirsiniz.
[appbox googleplay com.couchlabs.shoebox]
Prime Photos From Amazon
Başta video çekimi yapan ve fotoğrafçı insanların kesinlikle akıllı telefonlarına yüklemesi gereken uygulama. Android işletim sistemi için vazgeçilmez görsel depolama yazılımınız olacağına eminiz.
[appbox googleplay com.amazon.clouddrive.photos]
Depolama konusunda sıkıntı yaşanlarımız için hazırladığımız liste bu şekilde. Orta derecede verilerle, görsellerle ilişki halinde iseniz bir tanesini seçmeniz yeterli olacaktır ancak telefonu daha çok işiniz gereği dosyalarla, fotoğraflarla dolduruyorsanız bulut depolamalarından en az iki tanesini seçmenizi tavsiye ederiz. Android için popüler ve güvenlik anlamında isteneni veren yazılımların cihazınızda bulunması emniyetiniz için doğru olacaktır.