Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En sağlam arabalar listesinde ilk üç belli oldu!

Teknolojinin gelişmesi ile beraber

Teknolojinin gelişmesi ile beraber yeni arabalar üretiliyor ve kazalara karşı daha sağlam hale geliyor. Birçok üretilen araba fren sistemi ve otonom sürüşler gibi bir çok şekilde kullanıcıya hitap etmek için çabalıyor.

Ancak arabaların kendilerini beğendirmenin yanı sıra zorlu bazı testlere girmeleri gerekiyor. Bunlar ise IIHS (Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) ve Euro NCAP (Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı) olarak biliniyor. Elde edilen puanlara göre sıralandıklarını belirtelim.

Mercedes’in CLA

En iyi araba listesinin başında Alman üretici olan Mercedes’in CLA modeli karşımıza çıkıyor. Seri üretim halinde olan ve EURO NCAP testlerini başarılı geçerek en yüksek puanı almaya hak kazanıyor. Otomobil yetişkin yolcu puanlamasından %94 ve çocuk yolcu puanından %91 alırken yaya güvenlik testlerinden %91 ve son olarak güvenlik konusunda ise %75 puan alıyor. Genel anlamda puanlamalar da %90 üstünde puan almayı başarıyor. Bu bakımdan 5 yıldız alarak karşımıza çıkıyor.

Tesla model 3

Uluslararası sektörde elektrikli araba denildiğinde hepimizin ilk aklına gelen marka elbette Tesla oluyor. Güvenlik konusunda da çok ciddi bir iş yapan tesla ek güvenlik paketi ve özel yazılımları hatta 360 derecelik kameralar ile güvenliği ön plana taşıyor. Durum öyle ki araç çevresinde yer alan kameralar araç başında olmasanız bile daima kayıt altına alıyor. Euro NCAP testlerinde ise Model 3 %96 yetişkin testi ve %86 çocuk testi son olarak ise %74 zarar görecek yol kullanıcı ve %94 güvenlik sınıfında puan aldı.

BMW 3 Serisi

Elbette BMW’de listemizin başlarında yer alıyor. Adını duymayan kalmamıştır diyerek 3 serisi kaza testlerinde üst sıralarında bulunuyor. En sağlam listesinde 320D modeli bulunurken ciddi bir puan alıyor. %97 ile yolcu puanlamasında yüksek bir puan alıyor. Çocuk yolcu sınıfında %87 ve zarar görecek yolcularda %87 güvenlik sınıfında %76 bir değer alarak adını bizlere yansıtmayı başardı.