Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En Yaygın Facebook Dolandırıcılığı ve Korunma Yöntemleri

Facebook’ta birşeyler paylaşmak neredeyse

Facebook’ta birşeyler paylaşmak neredeyse çok basittir bu da dolandırıcılıkların çoğalmasını kolaylaştırır. En son Baby Sussex aldatmacası da dahil olmak üzere en yaygın Facebook dolandırıcılıklarını bir araya getirdik böylece ne paylaşmayacağınızı tam olarak görebilirsiniz.

Tek gereken bir kişinin Facebook’taki bir aldatmacaya düşmesi ve sosyal ağ üzerinden orman yangını gibi yayılması. Test edildiğinde birçok insan bunun doğru olmadığını bildiklerini söyleyecektir ancak durumu daha iyi paylaşacaklarını düşündüler. (Bu hiçbir şekilde bir anlam ifade etmiyor.) Facebook’ta bulunan daha yaygın dolandırıcılıkların bir kısmını tamamlıyoruz;

Bir durumu kopyalayıp yapıştırarak bir şekilde kendinizi bir ücret ödemekten ya da ağda kayıtlı olan herhangi bir öğenin haklarını kaybetmekten koruyabilirsiniz.

Tam olarak neden insanların bu dolandırıcılıkları yaymaya başladıkları açık değil ancak garanti edebileceğimiz bir şey var: hepsi mutlak çöp ve onları güvenle görmezden gelebilirsiniz. Kesinlikle onları paylaşmayın bu söylentiyi canlı tutmak ve insanların yanlış bir şekilde korunduklarına inanmalarını sağlamaktan başka bir şey yapmaz.

Baby Sussex aldatmacası

Yeni Kraliyet bebeği hakkında her şeyi öğrenmek için kullanıcıların sosyal medyaya akın etmeleri doğal. Ama nerede bir izleyici kitlesi olursa olsun bir dolandırıcı var ve onlar zaten Bebek Sussex’e güveniyorlar.

Komando.com dolandırıcıların kullanıcıları yeni doğanın özel görüntülerinin verdiği sözlerle tehlikeli bağlantılara tıklamaları konusunda kandırdıklarını ancak makinenize gerçekten kişisel verilerinizi çalacak ve gönderileri artık ödünç verdikleri hesaplarıyla paylaşacakları bir virüs indirdiklerini söylüyor.

Bu nedenle ne tıklattığınıza ve ne paylaştığınıza son derece dikkatli olmanızın önemi anlam kazanıyor.

Facebook etkin olmayan kullanıcıları gruplardan kaldırıyor
Bu konuyu burada daha ayrıntılı olarak özetledik ama özünde bu aslında bir gerçeği olduğu için uygun bir aldatmacadan daha karışık bir mesajdır.

Ocak 2019’da Facebook grup üyeliğine ilişkin politikasını güncellemekte bir arkadaş tarafından bir gruba davet edilen kullanıcıların bu davetiyeyi fiziksel olarak kabul etmelerini veya üyelerini korumak istiyorlarsa en azından o grubun sayfasını ziyaret etmelerini istemektedir. Bunu yapmazlarsa otomatik olarak kaldırılırlar.

Bununla birlikte bazı yöneticiler kullanıcıların gruplarının sayfasına yayın yapmalarını veya mevcut bir yayın hakkında yorum yapmalarını ya da beğenmelerini isteyen etkin olmadıklarında kaldırılacaklarını bildiren mesajlarla karıştırıldı. Bu gerekli değil.

Yeni politika arkadaşlarıyla hayal kırıklığına uğrayan kullanıcılar için kendi isteklerine göre otomatik olarak sayfalara ekleyen kullanıcılar için iyi bir haber. Facebook yalnızca bir listeden çıkma listesinden gruplar için bir sınıflandırma politikasına geçiyor.

Yabancılar seni takip ediyor

Bu turları yapan garip bir aldatmacadır ve bence kötü niyetli bir şeyden ziyade yanlış bir anlama geliyor.

Facebook kullanıcıların arkadaş olmadıkları kişileri takip etmesine izin verir ancak tek görebildikleri herkese açık bir ortamda profillerinde yayınlanan herhangi bir bilgidir.

Ancak Facebook’ta şu mesajı göründüğünü gördük: “Bu gece oldukça rahatsız edici bir şey öğrendim. Facebook profillerinizin güvenliğini artırma zamanı geldi! Sadece 20 yabancı insanın profilimi takip etmesini engelledim ve çoktan başladığımı düşündüm Kilitlendi! Hesap Ayarları> Engelleme> Kullanıcıları Engelle seçeneğine giderseniz ve “beni takip et” yazın tırnak işaretleri olmadan muhtemelen sizi tanımadığınızı ve her birini engellediğinizi onayladığınız bir grup insan görebilirsiniz! ”

Bu adımları izlerseniz gerçekten tanımadığınız kişilerin bir listesini bulacaksınız. Deneyen herkes gibi – aslında yaptığınız insanların listesini görecekler. Gerçekten seni hiç takip etmiyorlar. Aslında profillerinde bir şey var – bu bir takma ad veya beğenilmiş bir sayfa ya da her neyse – bu aramanın altında görünmelerine neden olur.

Facebook bilgilerinizin sahibi

Kasım 2012’de bu aldatmaca mesajların ilk kez turları yapmaya başladığında şirket şöyle dedi: “Facebook’un kullanıcıların bilgisine veya siteye gönderdikleri içeriğe sahip olmakla ilgili bir değişiklik yaptığını söyleyen bir söylenti var. Bu yanlış. Facebook’u kullanan herhangi biri şartlarımızda belirtildiği gibi yayınladığı içerik ve bilgilerin sahibi ve denetleyicisidir bu içeriğin ve bilgilerin nasıl paylaşıldığını kontrol eder. Bu bizim politikamızdır ve her zaman böyle olmuştur.

Facebook’a kaydolduğunuzda bağlı olduğunuz tüm şartların ve koşulların açıklandığını not etmek önemlidir. Facebook Zaten kabul ettik olanlardan korumaz durum güncellemesi söylüyorum ve göndermeden şartlarını değiştiremez – onun şartlarını (gerçek terimleri değil söylenti olanlar) beğenmezseniz sonra devreden hesabınızı kullanın ve sosyal ağı kullanmayı bırakın.

Bu bilinen bilgisayar korsanından bir arkadaşlık isteği kabul etme

Facebook Messenger aracılığıyla paylaşılan ve bilinen bilgisayar korsanlarından gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmemeleri konusunda kullanıcıları uyaran birkaç mesaj gördük yoksa hesapları tehlikeye girecek ve böylece tüm arkadaşları da olacak. Saçma ama insanlara tanımadıkları insanlardan gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmemeleri gerektiğini hatırlatmakta yarar var.

İşte tam metin: “Lütfen haberci listenizdeki tüm kişilere Jayden K. Smith arkadaşlık talebini kabul etmemesini söyleyin. O bir bilgisayar korsanı ve sistemi Facebook hesabınıza bağlı tuttu. Bağlantılarınızdan biri kabul ederse aynı zamanda hack olun bu yüzden tüm arkadaşlarınızın bildiğinden emin olun. Teşekkürler. Alındığı şekilde iletildi. Parmağınızı mesajın üzerinde tutun. ve onlara gönderecek. ”

Facebook kullanıcıları şarj etmeye başlayacak

“Artık resmi! Medyada yayınlandı. Facebook giriş fiyatını henüz serbest bıraktı: Durumunuzun aboneliğinin” özel “olarak ayarlanmasını sağlamak için £ 5.99. Bu mesajı sayfanıza yapıştırırsanız ücretsiz teklif edildi (yapıştırın paylaşmadığını söyledim) yarın olmasa bile tüm yayınlarınız herkese açık hale gelebilir. Silinen mesajlar veya fotoğraflara izin verilmez. Sonuçta basit bir kopyalayıp yapıştırmak için hiçbir maliyeti yoktur. ”

Bu söylenti ilk olarak 2013’te Facebook’ta ortaya çıktı ve Eylül ayında viral oldu. Hala Facebook’un 5.99 £ ücretlendirmeye başlamasını bekliyoruz. Bunu yapmak için uzun süre bekleyeceğiz çünkü başka hiçbir şey dışında kullanıcılarının yabancılaştırılması işinde değil.

Temada mesela tur gibi diğer bazı varyasyonlar da var bunun gibi:

“Bu resmi. 10:33 ‘de imzalandı. Hatta televizyonda bile yayınlandı. Facebook bu yaz şarj etmeye başlayacak. Bunu duvarınıza kopyalarsanız simgeniz maviye dönecek ve Facebook sizin için ücretsiz olacak. Lütfen bu mesajı iletin simgeniz silinmeyecek PS bu ciddi simge maviye dönecek. (Duvarınıza kopyalayıp yapıştırın.) ”

Facebook verileri herkese açık

Tüm üyeler böyle bir not göndermelidir. İsterseniz bu sürümü kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. En az bir kez bir açıklama yayınlamazsanız taktiksel olarak fotoğraflarınızın kullanımına ve profil durumu güncellemelerinde yer alan bilgilerin kullanımına izin verilir. PAYLAŞMA. “Güvenli tarafta olmak için kopyalayıp yapıştırın.”

Bir mesajı basitçe kopyalayıp yapıştırmanın sizi böyle bir değişiklikten koruyacağı düşüncesi açıkçası saçmadır kullanıcılarının görmesi için kullanıcılarının özel verilerini açmaya karar vermesi halinde Facebook’un ciddiyetle sıcak suda olacağına aldırma.

İşte başka benzer dolandırıcılık mesajları:

4 Ocak 2015 tarihinden itibaren saat 17: 00’de Merkezi standart zamanda. Facebook’a ya da Facebook’la ilişkili kuruluşlara geçmiş ve gelecekteki resimlerimi bilgilerimi veya yayınlarımı kullanma izni vermiyorum. Bu bildiri ile Facebook’a bu profile dayanarak bana karşı ifşa etmenin kopyalamanın dağıtmanın ya da başka herhangi bir işlem yapmanın kesinlikle yasak olduğunu gizli ve gizli bilgiler olduğunu bildirmiştim. Mahremiyet ihlali yasa ile cezalandırılabilir (UCC 1-308-11 308-103 ve Roma tüzüğü). NOT: Facebook şimdi halka açık bir varlıktır. Tüm üyeler böyle bir not göndermelidir. İsterseniz bu sürümü kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Bu bildirimi en az bir kez yayınlamıyorsanız taktiksel olarak fotoğraflarınızın kullanımına ve profil durum güncellemelerinde yer alan bilgilerin kullanımına izin verilir. PAYLAŞMA. Bunu durumunuz yapmak için kopyalayıp yapıştırmanız GEREKİR.

Ve başka:

“Yeni Facebook yönergelerine yanıt olarak telif hakkımın tüm kişisel bilgilerime resimlere çizgi romanlara resimlere profesyonel fotoğraflara ve videolara vb. (Berner Sözleşmesinin bir sonucu olarak) eklendiğini beyan ederim. yukarıda yazılı rızam her zaman gerekli. ”

Ve başka:

“Bu profilin içeriği özel ve gizli bilgilerdir. Mahremiyetin ihlali yasa ile cezalandırılabilir (UCC 1-308- 1 1 308-103 ve Roma Statüsü). NOT: Facebook artık bir kamu kuruluşudur. böyle bir not gönderirseniz tercih ederseniz bu sürümü kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.Bir ifadeyi en az bir kez yayınlamazsanız fotoğraflarınızın ve ayrıca profil durumu güncellemelerinde yer alan bilgilerin taktiksel olarak kullanılmasına izin verir PAYLAŞMAYIN. Kopyala ve yapıştır. ”

Facebook Messenger aldatmaca

Turları yapan yeni bir aldatmaca türü önceki dolandırıcılıklardan biraz farklı şekilde çalışmakta ve Haber Akışı yerine kaçırılan hesaplardan doğrudan iletilerle yayılmaktadır.

Bir hesap kaçırıldıktan sonra dolandırıcı Arkadaşlar listesindeki herkese .svg biçiminde kaydedilmiş bir resim gibi görünen bağlantıyı içeren bir ileti gönderir. Daha sonra YouTube gibi görünen ancak YouTube’a benzeyen bir siteye götürülmekte ve video izlemek için bir tarayıcı eklentisi indirmeleri istenmektedir.

Bu tarayıcı eklentisi aslında kötü amaçlı yazılımdır ve hesap bilgileri şifreler ve hatta bankacılık bilgileri gibi hassas bilgileri çalabilir. Ayrıca kendi listenizdeki tüm arkadaşlara daha da yayılacaktır.

Facebook Messenger’da böyle bir mesaj görürseniz arkadaşınızdan size göndermeyi istediklerini onaylamadan bağlantıya tıklamayın. Onlar değilse hesaplarının tehlikeye atıldığını ve Ayarlar Genel Şifre bölümündeki şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini onlara bildirin.

Onlar buradayken burada tanımadıkları herhangi bir şeyi kaldırarak Ayarlar Güvenlik’teki Tanınan Cihazları ve ‘Giriş yaptığınız yerler’ seçeneklerini de kontrol etmelidirler.

Bir mobil antivirüs kullanmak kötü amaçlı yazılım indirmekten kaçınmanıza da yardımcı olabilir.