Facebook dünya çapında oldukça popüler bir sosyal medya platformudur. Çok keyifli vakitler geçirdiğimiz bu platform aslında diğer sosyal medya mecralarında olduğu gibi sanıldığı kadar masum değildir. Birçok kullanıcı Facebook’un gizliliğinden şüphe etmektedir. Sizlere bu konuda verebileceğimiz tavsiyeler mevcuttur.

Facebook, Türkiye'ye temsilci atayacak - Son Dakika Haberleri

Facebook Hesabınızı Devre Dışı Bırakın
Hesabı devre dışı bırakmak kolaydır. Ancak hesabınız devre dışı kalsa bile bilgileriniz sunucularda saklı kalır. Hesabı devre dışı bırakmak için;
-Facebook ayarlara bölümüne gidin.
-Devre dışı bırakma ve silme seçeneğine gidin.
-“Hesabı devre dışı bırak” ı seçin.
-Şifrenizi girin.
-“Devre Dışı Bırak” düğmesini tıklayın.

Facebook'un yeni tasarımına detaylı bakış - Webrazzi

Facebook Hesabınızı Silin
-Facebook’a girin ve ayarlara gidin.
-Devre dışı bırakma ve silme seçeneğine gidin.
-“Hesabı kalıcı olarak sil” i seçin.
-Devam’a basın.
-Şifrenizi tekrar girin ve hesabı sil’e basın.
Facebook hesabınızı silmeden önce mutlaka Facebook’taki verilerinizin yedeğini alın. Facebook, tüm fotoğraflarınızı ve kişisel ayrıntılarınızı içeren bir .zip dosyası indirmenize izin verir, böylece profilinizi silmek anılarınızı silmez. Bunun için Facebook’a girip Facebook bilgilerinizi ziyaret edin bölümüne giderek bilgilerinizi indirin seçeneğine basın. Dosyanız hazır olduğunda bilgilendirileceksiniz.

Bunların dışında Facebook gizlilik ayarlarınızı güncelleyebilirsiniz. Bu güncellemeleri sık sık kontrole etmek de işinize yarayacaktır. Ayrıca birçok uygulama ve web sitesi Facebook ile etkileşim kurar ve ona aktiviteniz hakkında veri gönderir. Bu verileri kontrol etmeyi unutmayın. Yanısıra konum geçmişinizi kapatın. Konumunuzu Facebook sunucuları ile paylaşmak istemiyorsanız bu özelliği kapatabilirsiniz. Bazı uygulamalar, üyelikler için Facebook girişini kullanıyorsanız telefonunuzda ayarlar bölümüne gidip bu ayarları düzenleyebilir, uygulama ve web sitelerini yönetebilirsiniz. Bir başka önerimiz ise profilinizi arama geçmişlerinden kaldırmanızdır. Bunun için ayarlara girerek “Kişiler sizi nasıl bulabilir ve sizinle nasıl iletişime geçebilir?” bölümüne gidin ve seçeneklerden uygun olanı seçin.

Kaynak : Mobil13



CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz