Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Facebook ve Instagram Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Güncel teknolojinin içerisine entegre

Güncel teknolojinin içerisine entegre edildiği akıllı telefonlar vazgeçilmez aksesularımız olarak her an yanımızdalar. Neredeyse dakikada bir bakmamızı sağlayacak gelişmeler çağrılar mesajlaşmalar bizleri bir manada esir altına aldı. Çoğu kişi eğlenmek arkadaşlarıyla sohbet etmek video izlemek gibi aktivitelerin dışında işi gereği bu cihazlarla yakın temas kursalar da en nihayetinde ortaya 24 saatlik zaman diliminde en az iki üç saatin elde telefonla geçtiği gerçekle karşı karşıyayız. Özellikle sosyla medya adını verdiğimiz ve çeşitli sitelerin ipi göğüsledikleri sektör zamanın nasıl geçtiğini unutturuyor insanlara. Birbirleri ile etkileşim halinde kalabilmek ve güncel olaylarla alakalı ilgi alanları hakkında paylaşımlar yapmak herkese cazip geliyor. Eski yıllara nazaran sosyalleşmek de artık sanal dünyaya taşındı. Facebook kurulduğunda local bazlı birkaç yüz kişinin iletişim aracı fikrindeyken şimdilerde tüm dünyanın etkileşim içinde kalabilmesini sağlayan Amerika merkezli uluslararası çapta şirket. Gelişimine Instagram gibi platformları kanatları altına alarak devam ederken kullanıcılarını da konsolide etmek istiyor. Son dönemlerde moda haline gelen bildirimleri sıkça kullanan platformlar kişilere kendisini hatırlatıyor.

Aslında Facebook’un son zamanlardaki kafalarda oluşan imajının çok pozitif yönde olduğu söylenemez. İlk etapta kendi çatısı altında yazılımcılarıyla ana sitelerini geliştirmeye çalışıyordu. Ancak yeterli gelmeyen ağa yenileri ekleme fikri de Facebook’tan gelen finansmanla sağlanabildi. Çok yüksek meblağlara Instagram ve WhatsApp gibi alanındaki liderliğini kanıtlamış büyük oluşumları satın aldı. Zamanla birkaç yapıyı daha bünyesine katsa da en sonunda akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanan ve çok sevilen Snapchat’e gözünü dikmişti ki bu sefer istediğini başaramadı. Yazılım satın alınamayınca hikaye adını verdiğimiz üç beş küsür saniyeden oluşan videoları birbirlerine yollayabilmeleri için hazırladıkları algoritmaları sahibi olduğu tüm platformlara yükledi. Böylece neredeyse story eklenmeyen yer kalmamıştı. Aynı zamanda bildirimleri de aktif şekilde kullanarak aslında hep bir ağızdan Snapchat’in vereceği her türlü işlevi kendisi de sunabileceğini gösterdi. Lakin Instagram ve Facebook bildirimleri çoğu insan için fazlası ile can sıkıcı.

Instagram ve Facebook Bildirimlerini Kapatmak

Fenomen adını verdiğimiz sosyal medya ünlüleri milyonluk takipçi sayılarına ulaşırken bildirimleri de aynı paralelde artıyor. Neredeyse 10 saniye içerisine bir bildirim düşünce yine düşük takipçi sayısındaki kullanıcılar bile sıkılacak boyuta geliyor. Peki bu bildirimleri kapatmak mümkün mü? Mümkünse bildirimler nasıl kapatılıyor?

facebook-bildirimleri-kapatmak

Facebook’ta gruplara dahilseniz ve ilgi alanınıza göre sayfalar beğenmişseniz her paylaşımda yorumda beğenide size bildirim gelmesi artık usandırıyor. Önüne geçmek için hesabınıza giriş yapıp sağ üst taraftaki soru işaretinin hemen yanında bulunan aşağı yönündeki oka tıklayın. Ayarlar’a tıkladıktan sonra Notification Settings sekmesinden size nerelerden bildirim geleceğini seçebilirsiniz.

instagram-bildirimleri-kapatmak

Instagram için ise hesabınız bir fotoğrafta etiketlenince fotoğraflarınız beğenilince takip edildiğinizde zaten halihazırda bildirimler alıyordunuz. Ancak Facebook’taki herhangi arkadaşınız Instagram’a kaydolduğunda dahi bildirim yollayabiliyor. Yine benzer şekilde Facebook’taki gibi düzenleme şansına sahipsiniz. Profilinizin sağ üst tarafındaki üstü üste üç noktaya tıklayıp Push bildirimlerine ulaşın. Buradan da seçenekleri ayarlarayıp hangi konularda bildirimler almak istediğinizi belirleyebilirsiniz.