Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Siteleri Ne Sıklıkta Tarar?

Google Siteleri Ne Sıklıkta

Google Siteleri Ne Sıklıkta Tarar? Bugün sizlere Google’ın web site sahipleri için bazı cevapsız sorularını cevaplamak için bu yazımızı derledik. İşte detaylar…

Google’ın bizlere sunmuş olduğu bir arama motoru platformu bulunuyor. Bu platformda sitelerimizde yer alan haberleri ve bilgileri indexleyerek yani dizine kaydederek ziyaretçilerin google üzerindeki aramalarında karşısına çıkarır.

Bazı durumlarda ise Google’da arama sonuçlarında sitelerimizde ki haberlerin yazıların çıkmadığını görürüz. Bunun normalde sebebi eğer sitede yazılımsal bir sorun yoksa ve Google’a kayıtlıysa Google’ın sitemizi ziyaret etmediği için gelişen bir sorun olduğunu belirtebiliriz.

Google belli aralıklar ile sitelerimizi ziyaret eder ve yeni içeriklerin listesini alarak sonuçlarında gösterir.

Peki Google ne sıklıkla sitelerimizi ziyaret eder?

Googlebot’larının sitelerimizi her saniye gelip tarama yapması sunucu açısından bir yük bir lag oluşturacağı için belli aralıklarla gelmesi gerekiyor. Bu siteden siteye değişmekte olup kimisinde 1 dakikada bir olurken kimisinde günde 1 kere oluyor.

Yani Google sitenin yaşına kalitesine veya alışkanlığına göre sitelerimizi ziyaret ediyor. Yeni açılan bir site normalde Googlebot ilk geldiğinde ve ikinci geldiğinde saat ve içerik farkını alıp bu site 1. haberi şu saate girmiş 2. haberi ise şu saate girmiş diyerek hergün o saatte gelir ve bir başka düzen olursa o düzene ayak uydurup gerekli saatlerde gelip ziyaret edecektir.