Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google, Yahoo ve Amazon İsimleri Nereden Geliyor?

Emrah Aladağ
Eylül 1998’de Larry Page

Eylül 1998’de Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan internetin bir numaralı arama motoru Google’ın ismi 1’den sonra yüz sıfırla yazılan Googol sayısından gelmektedir.

İki Stanford doktora öğrencisi David Filo ve Jerry Yang tarafından kurulan karmaşık bir internet organizması olan Yahoo’nun ismi de karmaşık bir tanımın kısaltmasıdır: Yet Another Hierarchical Officious Oracle. Zor bir çeviri olacak ama Türkçeye şöyle çevrilebilir “İşte Bir Tane Daha Hiyerarşik Çok Bilmiş Bilge”.

Jeff Bezos Dünyanın en yüksek debili akarsuyu Amazon’dan esinlenerek büyük miktarda kitap veri tabanın çağrıştırması için sitenin ilk ismi olan Cadabra.com’u Amazon.com olarak değiştirmiş. Ancak şimdi bunun arkasında başka bir numara olabileceği söylentisi dolaşıyor. O zamanlar en çok kullanılan arama motoru Yahoo’ydu ve arama sonuçları alfabetik olarak görüntüleniyordu. İsim değişikliği sayesinde Amazon.com arama sonuçlarında her zaman rakiplerinin üstünde yer almayı başardı. Amazon.com’un bugünkü haline gelmesinde bu kritik isim değişikliği kararının etkisinin büyük olduğu kesin.