Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iCloud Dolu Uyarısını Kapatma İşlemi

Bu yazımızda iPhone cihaza

Bu yazımızda iPhone cihaza sahip olan kullanıcıların başına gelen bir sorundan bahsedeceğiz. iCloud üzerinden verileriniz yedeklenir ve yedekleme alanı dolduğu zaman size sürekli “Yeterli iCloud saklama alanı olmadığı için bu iPhone yedeklenmiyor” bildirimi gelir. Eğer siz de bu sorunla karşılaşıyorsanız ve iCloud dolu uyarısını kapatmak istiyorsanız vereceğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

İlk olarak iPhone’unuzda otomatik yedeklemeyi etkinleştirdiyseniz iCloud depolama alanı konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu sorunun çözümü için Ayarlar menüsüne gidin daha sonra iCloud’a dokunun. iOS 11 cihaza sahipseniz Depolamayı Yönet butonuna tıklayın. Daha sonra Yedeklemeler alanına geçin. iOS 13 için iCloud Depolama Alanı’na daha sonra Depolama Yönet kısmına tıklayın. Yedeklenecek verileri bu alandan seçin. Fazla önemli olmayan uygulamaları kapatın ve silin.


Başka bir yöntem ise iCloud fotoğraf kitaplığını etkinleştirdiyseniz iCloud depolamanız dolmadığı halde dolu gibi görünebilir. Silinen fotoğraflar 30 gün boyunca iCloud hesabınızda saklanır. iOS aygıtını kullanarak iCloud fotoğraf kitaplığını devre dışı bırakmak için Ayarlar alanına girin. Daha sonra iCloud’a girin ve ardından iCloud Depolama Alanına girin. Depolama’yı Yönet alanına basın. iCloud Fotoğraf Arşivi’ne tıklayın. Devre Dışı Bırak ve Sil’e tıklayın. Bu adımlar sayesinde iCloud dolu uyarısını kapatmış olursunuz. Bu yazımızda sizlere iCloud dolu uyarısını nasıl kapatacağınız konusunda bilgi verdik. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.