Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IFTTT Nedir?

IFTTT “If This Then

IFTTT “If This Then That” anlamına gelir. IFTTT hem web sitesi hemde mobil uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Aslında Twitter Dropbox Amazon ve Google Asistan gibi yüzlerce uygulama ve cihazla çok daha fazla deneyim yaşamanızı sağlıyor. IFTTT’deki bütün servisleri görmek için listeye göz atmanızda fayda olacaktır. Bu servisler bir araya geliyor ve Applet’lere ekleniyor.

IFTTT ile beraber görevlerinizin otomatik yürütülmesi için “hizmetlerinizi” bir birine bağlayabilirsiniz. Bütün servisleri bağlamak için çok sayıda seçenek bulunuyor. Bütün bu kombinasyonlara ise Appletler denmektedir. Appletler küçük java uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor.

Appletler aslında akıllı ev cihazlarını yada uygulamalarını web sitelerine gönderiyor olsa da günlük işlemlerinizi otomatik hale getiriyor. Örnek verecek olursa eğer akıllı aydınlatma sisteminiz varsa eğer ve bir Facebook fotoğrafında etiketlendiğinde ışığın otomatik olarak açılması için IFTTT kullanabilirsiniz.

Bir diğer örnek ise Wordpress sitenizde yorum yaptıktan sonra otomatik olarak e-posta göndermek için bu sistemi kullanabilirsiniz.

IFTTT Nasıl Çalışıyor?

IFTTT sitesinde hesap açın ve kaydolun. Daha sonra Facebook ile Google hesaplarınızla oturum açabilirsiniz. Ücretsiz kullanabilirsiniz.

Şuan için IFTTT 360’dan fazla hizmeti destekliyor. Robot araçlardan Facebook’a kadar tüm araçlarda destek sizleri bekliyor.