Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Hikayesi Boyutları

Instagram bir güç merkezidir.

Instagram bir güç merkezidir.

Bu sosyal medya titanının ayda 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı var.

Dahası Instagram Hikayeleri çok büyük bir hit .

Aslında Instagram Hikayleler piyasaya sürüldüğü bir yıl içerisinde günlük 250 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve şimdi rakip Snapchat Stories’ten daha fazla kullanıcıya sahip.

Günlük Hikayeler Aktif Kullanıcılar

Ancak daha fazla insan Instagram Hikayelerini kullandıkça öne çıkması zorlaşıyor. Sonuç olarak Instagram Hikayesi boyutları da dahil olmak üzere Instagram’daki her şeyin içini ve dışını bilmeniz gerekir.

Bu makalede Instagram Hikayesi boyutları hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Ve etrafta dolanın: Ayrıca Instagram’da öldüren en iyi markaların 18 Hikaye fikrini de öğreneceksiniz.

 

Instagram Hikayesi Boyutları Nelerdir?

Instagram hikaye boyutları 1080px ile 1920px arasındadır. Bu görüntünüzün veya videonuzun 1080 piksel genişliğinde ve 1920 piksel yüksekliğinde olması gerektiği anlamına gelir. Bu aynı zamanda 9: 16 en boy oranı olarak da bilinir.

Aşağıda Hikayelerinizi oluşturmak için indirebileceğiniz ve kullanabileceğiniz Instagram Instagram Öykü boyutlarının bir şablonu bulunmaktadır .

Resmi indirmek için:

Mac :Control” tuşunu basılı tutun ve resmi tıklayın ardından bilgisayarınıza kaydetmek için “Resmi Farklı Kaydet” i tıklayın.
PC: Resmi sağ tıklayın ve ardından bilgisayarınıza kaydetmek için “Resmi Farklı Kaydet” i tıklayın.
iPhone / Android: Kaydetme seçeneği ortaya çıkana kadar resme dokunup basılı tutun ardından “Resmi Kaydet” e basın.

Bu Instagram Hikaye Boyutlarına Neden İhtiyacınız Var?

Akıllı telefonunuzu portre fotoğrafı veya video çekmek için kullanırsanız 1080px x 1080px olan Instagram Story boyutlarına mükemmel şekilde uyar.

Ancak Instagram’ın Hikayesi yaratıcısı ve telefonunuzun yetenekleri yalnızca bugüne kadar sürüyor.

Photoshop veya Illustrator gibi bir programda daha profesyonel görüntüler veya videolar oluşturmak istiyorsanız doğru Instagram Hikayesi boyutlarını kullanmanız gerekir.

Çünkü Instagram dalga geçmiyor.

Kamera rulonuzdan bu Instagram Story boyutlarına uymayan bir resim veya video yüklerseniz içerik kırpılır ve bazı görselleriniz kaybolur. Ya da Instagram içeriğinizi yakınlaştırır ve düşük kaliteyle sonuçlanır.

Ancak onu bir Hikaye olarak paylaştığımda affedilmeyen Instagram Hikayesi boyutlarına uyması için fotoğrafın yakınlaştırıldığı gösteriliyor.

Sonuç olarak görüntü kalitesi çarpıcı biçimde düşer ve koyun plajı çerçeveden tamamen çıkarılır.

 

Alt bilgi: Paylaştığınız herhangi bir Hikaye Instagram Hikayesi boyutlarına uymak zorunda kalacak.

Bu Instagram Story boyutlarıyla içerik oluşturarak resimlerinizin ve videolarınızın doğru bir şekilde çerçevelenmesini ve yüksek kalitelerini korumasını sağlarsınız.

Canva Instagram Hikayesi

 

Doğru Instagram Hikayesi boyutlarını kullanarak markalı bir Instagram hikayesi oluşturmak için Canva’yı kullanabilirsiniz.

Instagram uygulamasında içerik oluşturmak için Instagram kamerasını ve düzenleyicisini kullanabilseniz de profesyonel bir görsel düzenleyicide içerik oluşturabilir ve ardından telefonunuzun kamera rulosundan yükleyebilirsiniz.

Bu harika.

Özel olarak tasarlanmış markalı içerik Instagram Story yaratıcısıyla oluşturulan içerikten çok daha dikkat çekici olabilir.

Bu görüntüler Instagram uygulamasında oluşturulmadı. Bunun yerine Instagram Hikayesi boyutlarını farklı bir programda kullanarak oluşturuldular ve ardından Instagram Hikayeleri olarak yüklendiler.

Bu Gary ekibinin ek görüntüler metinler ve grafikler içeren markalı bir estetik oluşturmasına olanak sağlar.

Bunu yapmak için Canva gibi ücretsiz bir çevrimiçi araç kullanabilirsiniz .

Sadece bir hesap oluşturun oturum açın ve “Bir tasarım oluştur” seçeneğini tıklayın. Ardından şablonlardan birini seçmek yerine “Özel boyutlar kullan” seçeneğini tıklayın.

İçeriği Daha Hızlı Yüklemek için Instagram Hikayesi Boyutlarını En Boy Oranını Kullan
1080px ile 1920px arasındaki Instagram Story boyutları yüksek çözünürlükte ve yükleyebileceğiniz en iyi görseller.

Ancak bu her zaman iyi bir şey değil.

Yüksek çözünürlüklü görüntüler ve videolar daha fazla piksel içerdiklerinden büyük dosyalar olarak kaydedilir. Bunlar cihazınızda çok fazla saklama alanı kapatabilir ve daha düşük çözünürlüklü dosyalardan daha uzun yükleme süresi alabilir.

1080p’ye geçmek en yüksek kaliteyi sağlar ancak videonun arabelleğe alınması uzun sürüyorsa genellikle 720p’ye düşürmek daha kolaydır. Bu hala yüksek tanımlı olarak kabul edilir ancak endişelenecek daha az pikselle video daha hızlı yüklenir.

Aynısı herhangi bir dijital ortama gelince de geçerlidir.

Ama işte bir şey: Gösterilen piksel sayısını değiştirdiğinizde videonun şekli değişmez çünkü tüm ayarlar aynı en boy oranını kullanır.

Unutmayın Instagram Hikayesi boyut en boy oranı 9:16.

 

Bu oranı kullanarak daha küçük Instagram Story boyutlarının da işe yarayacağını çözebiliriz:

1080px by 1920px – Kullanılabilir en iyi çözünürlük
720px – 1280 piksel – Still HD ancak daha hızlı yükleme süreleri ile
450px x 800px – Kaliteyi kaybetmeye başlayın ancak çok daha hızlı yükleme süreleri
Vb.
Daha az piksel daha az tanım.

Ancak büyük dosyalardan ve yavaş yükleme hızlarından kaçınmak istiyorsanız bu boyutlarda içerik oluşturabilirsiniz ve yine de Instagram Hikayesi boyutlarına uyacak.