Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Hikayesinin Sesi Açma

Her gün uygulamanın Hikaye

Her gün uygulamanın Hikaye özelliğiyle Instagram’daki arkadaşlarınızın ve takipçilerinizin yaşamlarının hızlı snippet’lerini kontrol edebilirsiniz. Snapchat’ten aşağı yukarı alınan bu özellik yıllar önce piyasaya sürüldüğünden beri Instagram’ın en büyük çekimlerinden biri haline geldi.

Instagram’ın hikaye özelliği hem havalı görünüyor hem de birçok pratik kullanıma sahip. İnsanlar çoğunlukla canlı fotoğraflarını konumlarını ve etkinliklerini Instagram hikayelerine gönderdiklerinden tam olarak nerede olduklarını neyi sevdiklerini ne zaman ve nerede dışarı çıktıklarını ve daha fazlasını kolayca öğrenebilirsiniz. Bu hızlı klipler hızlı bir şekilde yayınlanır bu nedenle bu gece şovuna gitmesi gereken bir arkadaşınızı kaydırmak ve aramak için çok fazla zaman harcamanıza gerek yoktur. Bunun yerine hikayeleri Instagram ekranınızın en üstünde yayınlanır!

Ancak her zaman Instagram hikayelerinden kaçınmak istediğiniz insanlar olacak. Story Viewers özet akışlarında görünmek istemiyorsanız veya yalnızca içeriklerini görmek istemiyorsanız Instagram Story Mute özelliğiyle hikayelerini sessize alabilirsiniz.

Ama ya bu değişikliği geri almak istiyorsan? Süreci nasıl tersine çevirebilirsiniz? Birini yanlışlıkla susturursanız ne yapmalısınız?

Panik değil arkadaşlar! Bu makale size birinin Instagram hikayesinin sesini nasıl açacağınızı ve onu Story Feed’inizde nasıl tekrar göstereceğinizi gösterecektir. Daha fazla uzatmadan bir Instagram hikayesinin sesini açma.

INSTAGRAM’DA BİR HİKAYENİN SESİNİ NASIL AÇARSINIZ?

Birinin Instagram hikayesini sessize almanın veya sesini açmanın üç yolu vardır.

Kimin Instagram hikayesinin sesini kapattığınızı tam olarak biliyorsanız yapmanız gereken tek şey profillerini ziyaret etmek ve ses açma seçeneğini aramaktır. Yanlış olanı gerçekten ve gerçekten tıkladıysanız (ve kim yapmadı?) Bu harika.

Sesi aç seçeneği kişinin adının tam altında ve Öne Çıkanlar’ın üzerinde yani profillerinde tutmaya karar verdikleri hikayeler üzerinde bulunur.

“[Instagram adı] ‘nın hikayesini kapattınız” yazan bir not bulmalı ve notun yanında bulunan “Sesi aç” düğmesine dokunmalısınız. Hikayelerinin sesini açma seçeneği kalın harflerle görünecektir bu yüzden kaçırmak zordur. Kişinin hikayeleri daha sonra Öykü Feed’inizde tekrar görünür. Bu sesi açmak için en hızlı seçeneğinizdir.

Instagram Hikayesinin Sesi Açma

Seçenekler’e (kişinin Instagram profilinin sağ üst köşesindeki üç nokta) dokunup Sessiz’i seçerseniz sonuç aynı olur. Sessiz’e dokunduktan sonra şunları yapmak isteyip istemediğinizi soran yeni bir pencere açılacaktır:

Bu kişinin gönderilerini yoksay
Hikayelerini sessize al / aç
Çıkış seçenekleri

Görüntülenen pencereden Sesi aç seçeneğini belirlediğinizde öyküleri anında açılır. Bu kadar basit.

Instagram Hikayesini Aç

Birinin hikayesinin sesini açmanın üçüncü ve son yolu sessiz hikayelerin bulunduğu Öykü Feed’inizin sonuna kaymanızı gerektirir. Bu hikayelerin etrafında normal kırmızı bir daire olmadığını fark edeceksiniz. Bunun yerine tamamen solgun.

Bu Instagram hikaye çevrelerinden birine uzun dokunun ve yeni bir pencere görünecektir. Size o kişinin profilini görüntüleme ve hikayesinin sesini açma seçeneği sunar bu nedenle ikinci seçeneğe dokunun.

Instagram Hikayesinin sesini açma

Susturduğunuzu unuttuysanız veya profilini Instagram’da bulamıyorsanız bu yöntem kullanılabilir.

Instagram Hikayesini sessize al

Hepsi bu kadar! Birinin hikayesinin sesini açmanız için nedenleriniz ne olursa olsun bu üç yöntemden herhangi birini hızlı ve kolay bir şekilde yapmak için kullanabilirsiniz.

NEDEN BAZI INSTAGRAM HİKAYELERİ DİĞERLERİNDEN ÖNCE GÖRÜNÜYOR?
Muhtemelen belirli kişilerin Instagram hikayelerinin önce Instagram Hikayesi Feed’inizde göründüğünü fark etmişsinizdir. Ama bunun nedenini biliyor musunuz?

Instagram diğer tüm sosyal medya platformları gibi uygulamayı kullanırken sizden bilgi toplar. Toplanan bilgiler daha sonra kullanıcı deneyiminizi daha iyi hale getirmek için kullanılır:

Belirli insanların hikayelerini önce göstermek
Belirli yayınların önce feed’inizde görünmesini sağlama
Daha alakalı reklamlar yayınlama
Tanıyor olabileceğiniz belirli kişileri takip etmenizi önermek
İçeriğini alakalı bulabileceğiniz belirli sayfaları izlemenizi önerme
App yukarıda belirtilen her nokta için farklı bilgi setleri toplar. Story Feed’inizde ilk olarak görünen hikayeler söz konusu olduğunda Instagram aşağıdaki verileri kullanır:

En çok kiminle sohbet edersiniz
En çok beğendiğiniz ve en çok yorum yazdığınız yayınlar
En çok ziyaret ettiğiniz profili
En çok görüntülediğiniz hikayeler
Yani daha önce hiç sohbet etmediğiniz biriyle düzenli olarak sohbet etmeye başladıysanız hikayelerinin önce Hikaye Feed’inizde görünme olasılığı vardır.

BİRİNİN HİKAYESİNİ DURAKLATMA

Birinin Instagram hikayesine dokunduğunuzda sadece birkaç saniye sürer. Belirli bir çekime daha iyi bakmak veya sadece tekrar görüntülemek istiyorsanız bu oldukça rahatsız edici olabilir.

Neyse ki sadece ekrana dokunup basılı tutarak öykünün yerini almadan önce hikayeyi duraklatabilirsiniz. Bu zamanlayıcıyı dondurur ve hikaye değiştirilmez. Evet hızlı olmanız gerekecek özellikle de arkadaşınız bir hikayeye çok sayıda küçük çekim yapmışsa.

Hikaye bir videoysa bunu yaptığınız videoya dokunduğunuz çerçevede donar.

INSTAGRAM’IN BİRÇOK ÖZELLİĞİNİ NASIL KULLANACAĞINIZI ÖĞRENİN

Muting ve unmuting hikayeleri Instagram’ın yıllar boyunca platformuna eklediği birçok özellikten biridir. Birini yanlışlıkla kapatmış veya kasıtlı olarak kapattığınız bir kişinin sesini kapatmaya karar verdiyseniz herkesi hızlı ve kolay bir şekilde yoksaymak için bu makalede listelenen adımları uygulamanız yeterlidir.

Instagram’da neler yapabileceğiniz hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz uygulamayı kullanmaktan o kadar çok keyif alacaksınız. Ancak her güncellemede kullanabileceğiniz yeni bir şey olduğundan güncel kalmak önemlidir. En deneyimli Instagram kullanıcıları bile yine de havalı yeni numaralar öğrenebilir.