Instagram Kurtarma ve Doğrulama Kodu Nasıl Alınır?

Sosyal medya artık hayatımızın bir parçası ve insanlar bu kadar kişinin kullandığı bu uygulamanın güvenliğinden ister istemez şüphe ediyor. Bu noktada Instagram’ın güzel bir özelliği iki faktörlü kimlik doğrulama ve kurtarma kodu devreye giriyor. Bunu aktifleştirdiğinizde Instagram’ınıza girmek isteyen biri olduğunda direk size mesaj geliyor. Her ne kadar güvenli olsa da telefonunuzu kaybettiğinizde ya da […]

Sosyal medya artık hayatımızın bir parçası ve insanlar bu kadar kişinin kullandığı bu uygulamanın güvenliğinden ister istemez şüphe ediyor. Bu noktada Instagram’ın güzel bir özelliği iki faktörlü kimlik doğrulama ve kurtarma kodu devreye giriyor. Bunu aktifleştirdiğinizde Instagram’ınıza girmek isteyen biri olduğunda direk size mesaj geliyor. Her ne kadar güvenli olsa da telefonunuzu kaybettiğinizde ya da bozulduğunda kimlik doğrulama için gerekli kod size mesaj olarak gönderilemeyecek. Dolayısıyla da Instagram hesabınıza erişemeyeceksiniz.

Instagram Kurtarma Kodunu Nasıl Alınır?

İki faktörlü kimlik doğrulama kodunda yukarıda bahsettiğimiz sıkıntıları yaşamanız durumda Instagram kurtarma kodu devreye giriyor. Doğrulama SMS’ine ulaşamazsanız bu kod ile de hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Instagram kurtarma kodunu almak için;

Instagram Doğrulama Kodu Nasıl Alınır?

Instagram doğrulama kodu almak için ise karşınıza üç seçenek çıkacaktır;

  1. Kimlik doğrulama uygulaması: Kimlik doğrulama uygulamasını kullanarak kod almak için Duo Mobile’ı açıp ve kodu kopyalamalısınız. Daha sonrasında Instagram ekranına geri dönebilirsiniz.
  2. Kısa mesaj: Kısa mesaj ile kimlik doğrulama seçeneğini kullanmak isterseniz telefonunuza gelen Sms kodunu kullanmış olacaksınız.
  3. Yedek kodlar: Telefonunuzu kaybettiğinizde güvenlik kodu alınamaması durumunda ya da Instagrama erişememe gibi durumlarda yedek kod kullanabilirsiniz. Instagram Yedek Kodlar Ne İşe Yarar? Bu kodları ekran resmi alarak ya da güvenli herhangi bir şekilde saklamanız gerekir. Eğer kodlarınızın çalındığını düşünüyorsanız yeni kodlar al seçeneğine tıklayıp yeni kodlar alabilirsiniz.

Instagram’ın güvenlik özellikleri hesap korumasını artırırken iki faktörlü kimlik doğrulama ve kurtarma kodları kullanıcıların güvenliğini böylece sağlamış olur.

Exit mobile version