Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Sesli Mesaj Gönderme İşlemi

Popüler sosyal medya uygulaması

Popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram yeni gelen özellikleri ile kendini daha da geliştiriyor. Instagram uygulamasına gelen son özelliklerden biri de DM üzerinden sesli mesaj gönderme işlemidir. Instagram uygulamasında olan mesajlaşma özelliğinde başta farklı özellik yoktu. Daha sonra fotoğraf gönderme işlemi eklendi. İsteğe göre görüntülü de konuşabilirsiniz. En son gelen özellik ise sesli mesaj gönderme özelliğidir.

WhatsApp uygulamasında sesli mesaj göndermek için sohbet alanında bulunan ses kaydına basıyoruz ve daha sonra ses gönderme işlemini gerçekleştiriyoruz. Instagram uygulamasında da sesli mesaj gönderme işlemini aynı şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu işlemi gerçekleştirmek için aktif sohbet penceresinde olmanız gerekiyor. Sesli mesaj gönderme işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak DM alanına geçin.

Sohbet alanına girdiğiniz zaman mesajlaşma bölümünde mikrofonun yer aldığını göreceksiniz. Eğer sesli mesaj göndermek istiyorsanız WhatsApp uygulamasında olduğu gibi mikrofon işaretine basarak konuşup daha sonra gönderirseniz bu işlemi tamamlamış olursunuz. Ses kaydını atma işlemini bu şekilde gerçekleştirmiş olursunuz. Ses kaydı atarken mikrofona basılı tutmak istemiyorsanız ses kaydını başlattıktan sonra ekrandan parmağınızı çekmeden yukarıda yer alan kilit alanına sürüklemeniz yeterli olacaktır.

Kilit alanına sürüklediğiniz zaman ses atarken basılı tutmanıza gerek kalmaz ve bittikten sonra gönder tuşuna basmanız yeterli olur. Ses atarken bazı şeyler yolunda gitmeyebilir ve o ses kaydını atmak istemeyebilirsiniz. Eğer ses kaydını atmak istemiyorsanız da parmağınızı sola doğru götürüp çöp kutusuna taşımanız yeterli olacaktır.