Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Superzoom Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya günümüzün en

Sosyal medya günümüzün en aktif mecraları. Eskiden insanlar çeşitli aktivitelerde mekanlarda bulunarak sosyalleşirken teknolojinin ve bilişimin geldiği noktayla artık sanal alemde sosyalleşiyor. 2000’li yılların başında başlayan sohbet platfromları ve siteleri belirli sayılarda kalsa da zamanla neredeyse çevremizdeki herkesin en azından bir sitede profil oluşturduğunu biliyoruz. Göz ardı edilemeyecek derecede yakalanan kitle sayesinde muhtelif konularda ülke gündemi dahi değiltirilebiliyor. En basitinden siyaset ve spor gibi majör konularda hepimizin birer fikri bulunduğundan bunları da internette paylaşınca bir anda milyonlarca kişiyle fikir alışverişi yapıyoruz. Sağlanan teknik destek ve yazılımlar bizlere aynı görüşte olduğumuz kullanıcılarla organize olabilme şansını da tanıyor. Futbol maçlarının yapıldığı günlerde akşam saatleri eğer Twitter’daysanız muhtemelen gelişen olaylardaki önemli aktörleri Trend Topic’te görebilirsiniz. Keza siyasetçiler de çoğu zaman yer almakta. Kısacası görsel ve yazılı medyadan öte direkt halkın kendi oluşturabildiği sesini yükseltebildiği ve organizasyonlara dahil olabildiği sosyal medya kuşkusuz internetin en büyük getirilerinden. Salt tüm kullanıcılara seslenmekten öte gizlilik ayarlarını devreye alarak istediğiniz kişilerle etkleşim içinde de kalabilirsiniz. Paylaşımlar yaparak ve anlık mesajlaşma hizmetiyle sohbet ederek güzel vakit geçirebilirsiniz. Instagram da son dönemlerde bu mecralar arasında öne çıkanlardan. Halihazırda fotoğraf video gibi görsel odaklılığının yanı sıra devamlı yeniliklerle donatılması kullanıcıları elinde tutmayı başarıyor. Şimdi de Instagram dünyası için Boomerang benzeri superzoom özelliği hizmete girdi.

Şüphesiz Instagram’ın öne çıkmasının altında yatan sebeplerden birisi de genç kitle. Sadece sosyal ağları değil internetin her noktasını kontrolleri altında tutup tüm hizmetlerinden faydalanabilen sözünü ettiğimiz kitle en yüksek kullanıcı sayını oluşturuyor. Genç kitleye de çeşitli akımlar modalar cezbedici gelince bazı ağlar popülerleşmeye başlıyor. Instagram adına gelişim süreci de böyle başladı. Zamanla uluslararası çapta hizmet verince Facebook yöneticilerinin de dikkatini çekti. Sonrasında satın alınması ve yeni politikanın hakim olması her dönemde yeniliklerin geliştirilmesini sağladı. Böylelikle ilgi gören internet sitelerindeki ve uygulamalardaki özellikler de Instagram’a uygulandı. Az biraz geriye doğru baktığımızda canlı yayından tutun da anket yapımına dek birçok iyileştirmeyi hatırlıyoruz. Şimdi de karşımıza Superzoom adındaki bir özellikle çıktılar. Geliştiricilerin imzasını taşıyan özellik Boomerang’a benzetiliyor. Temelde benzese de detaylı olarak baktığınızda daha farklı bir yapıda olduğunu görebilirsiniz. Müzikli video oluşturmak gibi basitçe ifade edebilirken videodaki bir objeye veya kişiye yakınlaşarak ortaya güzel bir görsel çıkarıyor.

Instagram’da Superzoom Kullanmak

Döngüsel içerikler oluşturmanın ötesinde yüze veya nesneye otomatik yakılaştırma yaparak arkasına da video koyabildiğiniz Superzoom eklentisi bir süredir kullanılıyor. Lakin bazı kişiler efektif kullanmakta sıkıntı yaşıyor. Yakınlaştırmalar yapılırken arka taraftan da eğlenceli müzik ekleniyor.

Uygulamayı çalıştırdıysanız sol üstteki kamera simgesine basın. Ekranda çıkan sağa kaydırma hareketini yapıp cihazın kamerasına erişin.

instagram-superzoom

Alt taraftan Superzoom’u bulana kadar kaydırın. İstediğiniz nesneyi veya arkadaşınızın yüzünü ortaladıktansonra butona dokunun. Otomatik şekilde müzik de eklenecektir.