Firmalar ürettikleri cihazlar için yine kendi imalatından çıkan işletim sistemlerini kullanmayı tercih ediyorlar. Ancak hem altyapısı hem de kullanımı, konforu, güncele uygunluğu konusundaki başarıyı yakalamak herkes için geçerli olamayabiliyor ki bu nedenle de sistem üreten az şirket mevcut piyasada. Piyasanın üstünde işler yapmaya çalışan ve tarzıyla farklı bir noktada bulunan Apple da bu birkaç şirketten biri. iOS adını verdiği mobil işletim sistemiyle cihazlarını donatıyor ve kendisine özel detaylarla, özelliklerle süslüyor.

İhtiyaç duyduğunda veya kullanıcılardan aldığı geri bildirimlere neticesinde geliştirilen her versiyonu en kısa sürede piyasaya sürüyor ve şuan için 10. sürümünü yayınlamış durumda. iPhone 8 ile beraber 11. sürümünü de yayınlayıp serinin 10. yılı şerefine çifte kutlama yapacak. Yeni güncellemede cihazınıza uyarı gelirken bu güncellemeler nasıl kapatılır sorusunun işlemini aşağıdaki adımları uygulayarak gerçekleştirebilirsiniz.
 

Jailbreak Yapılmadan iOS OTA Güncellemerini Kapatmak

iOS 5 ile birlikte hayatımıza giren telefon üzerinden güncelleme yapabilme imkanı OTA kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Böylece iTunes olmadan dahi güncellemelerinizi yapabiliyorsunuz. Ancak Jailbreak tercih edenler ise bu durumdan rahatsızlar ve güncellemeleri nasıl devre dışı bırakırızı öğrenmek istiyorlar.

  • Öncelikle Safari tarayıcınızı açın.
  • Tarayıcının adres çubuğuna “hikay.github.io/app/NOOTA.mobileconfig” bağlantısını yazın.
  • Bağlantıda istenen adımlara yaparak profilinizi yükleyin.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın.
  • Kontrol etmek için Ayarlar – Genel – Yazılım Güncelleme sekmesine ulaşın, güncelleme durumunuzu izleyin.
  • Hangi versiyonda olursanız olun güncel iOS’a sahip olduğunuz bilgisini göreceksiniz.

ios-guncelleme-uyarilari-ota

ios-ota-guncelleme-uyarisi

İşlem sırasını uyguladığınız zaman yüklenen profiliniz telefonunuzu tvOS beta programına kaydetmiş olacaktır. Söz konusu programla ilgili bile olsa güncelleme uyarısı almayacaksınız.

Eski hale geri dönmek istediğinizde ise yapacağınız tek şey profili silip cihazı kapatıp açmak.

Kaynak : Mobil13



CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz