Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone’a Batarya Testi Yapma İşlemi

" > Bu haberin fotoğrafı yok

2017 sonuna doğru Apple’ın bataryalar hakkında yapmış olduğu açıklama kullanıcılarını çok fazla derece de sinirlendirdi ve üzdü. Apple bu açıklamada bataryanın eskiyen telefonları yavaşlattığı iddiasını öne sürdü. Bu açıklamanın hemen ardından tedirgin olan çoğu kullanıcı cihazlarına hemen batarya testi yaptırıp cihazın son durumunu öğrenmek istemesinin üzerine Apple dan İphone pil sağlığı çözümü geldi.

Apple bu çözüm önerisini İOS 11.3 güncellemesi ile cihazlarda kullanıma sundu. Bu yeni gelen özellik ile beraber artık Apple kullanıcıları cihazlarının pil durumunu çok rahat bir şekilde öğrenmeye başladı. İphone cihazınızda pil sağlığını kontrol etmeniz için ilk olarak ayarlar kısmını açmanız gerekmektedir. Ayarlar menüsüne girdikten hemen sonra pil daha sonra da pil sağlığı seçeneğine girmeniz gerekmektedir.

Pil sağlığı seçeneğine girdiğini zaman karşınıza maksimum kapasite kısmının çıktığını görmüş olacaksınız. Burada yazan yüzdelik dilim mevcut olan pil kapasitesinin ölçüsüdür. Düşük kapasite şarjdan sonra telefonun kullanım süresini azaltabilir yani çok hızlı bir şekilde şarj bitebilir.

Daha sonra yine pil sağlığı kısmında en yüksek performans yeterliliği kısmını da görmüş olacaksınız. Burada ise cihazınızın olması gereken en yüksek performansı desteklediğini belirtiyor. Fakat cihazınızın pil ömrü azalmışsa burada en yüksek performansın desteklenmesinin aksine üst kısımda servis yazısının orada ise tam performanstan faydalanamayacağını belirten bir yazı görürsünüz.

En alt kısımda yer alan İyileştirilmiş pil şarjı kısmında ise iphone pilin çalışma hızını azaltma amaçlı günlük telefon şarj etme rutinini öğrenir. Eğer İOS 11.3 güncellenmesini telefonunuza yüklediyseniz bu adımları izleyerek telefon pil sağlığı durumunuzu rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.