Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İPhone’da Spam Metin Mesajlarını Engelleme

Günümüzde mesaj gönderme ve

Günümüzde mesaj gönderme ve alma çoğu kişinin telefonunda sürekli ve daimi olarak kullandığı bir şeydir. Telefonlarda bulunan Facetime ve arama gibi diğer iletişim kurma araçlarıyla mesajlaşmayı kıyasladığımız zaman yine de en popüler olan iletişim aracı mesajlaşmadır. Günümüzde mesajlaşmanın bu kadar yaygın ve popüler olduğu bir dönem de herkes gerek sosyal medya üzerinden gerek telefon üzerinden birbirine kolaylıkla mesaj gönderebilmektedir. Bu durumun iletişim için olumlu bir gelişme olsa da bazı kişiler için olumlu bir durum olmaktan ne yazık ki çıkmıştır.

Mesajlaşma durumu yaygınlaşmaya başladığından beri bazı markalar ve şirketler bu özelliği kendi faydalarına çevirebilmek adına ürün tanıtımlarını mesaj yoluyla gerçekleştirmeye başlamıştır. Maalesef ki pek çok kişi bu durum yüzünden mağdur olmaktadır. Çünkü her gün markalardan gelen milyonlarca ürün tanımına ve pazarlamasına maruz kalmaktadır. Ancak İOS son sürümü ile beraber getirmiş olduğu gizlilik ve güvenlik özelliklerinde bu tarz durumlarda kontrolü ele almak adına bu kişileri engelleyebileceğinizi belirtti.


Şimdi sizlere bilinmeyen numaralardan gelen ürün tanıtım mesajlarını nasıl durduracağınızı kısaca anlatacağız. Bu işlemi gerçekleştirmek için bu tarz numaraları engellenmeniz gerekmektedir.Bu işlem oldukça kolaydır. Numarayı engellemek için ilk olarak telefonunuzda mesaj dizisine gidere köşede bulunan ‘i’ ye basmanız gerekmektedir. ‘i’ ye bastıktan sonra engellemek istediğiniz numaraya tıklayarak altta bulunan bu arayanı engelle seçeneğine basın. Bu işlem sayesinde artık engellediğiniz numaralar sizinle telefon üzerinden bir daha iletişim kuramayacaktır.