Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone’daki Titreşim Nasıl Kapatılır?

Akıllı telefonların donatıldığı teknolojilerin

Akıllı telefonların donatıldığı teknolojilerin geliştirilmesi adına çalışmalar devam ediyor. Markalar sürekli ilk tercih olabilmek ve piyasadaki kar marjlarını arttırmak üzere var olan modellerini yükseltme güncellemenin ötesinde yeni cihazlar da çıkarıyor. Elbette tüm ürünleri bekledikleri ilgiyi görmese bile en azından belirli bir barajın altına düşmelerini de istemiyor. Bu nedenle yaptıkları çalışmaları kullanıcı odaklı politikayla geliştirirken kullanım aşamasında kolaylık ve hız sağlayacak yöntemleri de entegre etmeyi unutmuyor. Çünkü telefonların artık sadece işlevleriyle ilgilenmiyor. 10 yıl kadar öncesine gittiğimizde ne kadar hızlı olduğu ve kapasitesi performansı göz önündeyken zamanlar neredeyse bahsettiklerimiz standartlaştı. Yani pek çok akıllı telefon performans ve kalite noktasında taleplere yanıt veriyor. Artık görünüşlerinin estetik duruşlarının ve görsel bazdaki parametrelerinin ön plana çıktığını söylemek yanlış olmaz. Genişlikleri azaltılmaya çalışılırken kişilerin istediklerini seçebilmeleri için de ekran boyutları özelinde yüksek inç değerlerinde üretiliyor. Firmaların insanların hangi amaçla akıllı cihaz satın alacağını düşünerek yine değişik noktalarda geliştirilmiş ürünler çıkarmayı ihmal etmiyor. Nihayetinde her yapının kendi uzmanlık alanları bulunduğundan beklentileriniz odağında alışveriş yapmanız uzun vadede sizi karlı çıkartacaktır. Apple ismi de özgünlük ve marjinallik denince akla gelenlerden. Gözdesi iPhone’un yeni modellerini geçtiğimiz aylarda lansman partisinde tanıtırken eski modellerini de unutmuyor. Bütün iPhone’larda var olan ve bazılarının istemediği titreşim özelliği de fabrika ayarlarıyla geliyor. Kapatma işlemini gerçekleştirmek isteyenlere yönelik iPhone titreşim özelliği nasıl kapatılır sorusunun cevabını veriyoruz.

Teknolojinin bize sunduğu ilk cep telefonlarına baktığımızda da zil sesleri mesaj bildirimleri gibi temel seslerin değiştirebilir seçenekleri var. Ses yerine titreşim hareketiyle gelen bildirimleri çağrıları fark edebiliyorduk. Zamanla cihazlar gelişse de elbette insanların istekleri değişmeyebiliyor. Yine sesler yerine titreşime yönelenler yok değil. Kimileri de titreşimden haz etmezken sadece sesi devreye alıyor. Akıllı telefonların da içlerindeki üst düzey detaylar dahilinde bizlere çoğu ayarlama yapma hakkını tanıdığını biliyoruz. Aksi vuku bulsaydı zaten bugün en yoğun biçimde kullandığımız eşya haline dönüşmezdi. Günümüzün en yoğun saatlerinde bile elimizden düşürmeyerek hangi bildirim geldi neler oluyor diye bakıyoruz. İş yaptığımız veya dalgınlığımız sırasında haberdar olabilmek adına da çeşitli bildirim hareketlerinı aktifleştiriyoruz. Ses titreşim ışık gibi alternatifler var. Lakin bazılarımız iPhone telefonlarının titreşim hareketinden rahatsızlar. Ürünü satın aldığınızda standart ayarlamalarda bildiğiniz üzere aramalarda mesaj bildirimlerinde muhtelif zil sesleri veya titreşimler vardır. Ana ayarları değiştirmek için de birkaç ufak adımı tamamlamak gerekiyor. iPhone titreşimi kapatma hususunda da okuyucularımıza yardım ediyoruz.

iPhone Titreşim Özelliğini Kapatmak

Kapalı kutu şeklinde lanse edilse de kendisine özgü yapısının yanında kullanışlı bir arayüzü eksik etmiyor Apple. iPhone sahiplerinin titreşim kapatma için yapmaları gerekenler ekstra bilgi istemiyor.

Öncelikle iPhone modeli fark etmeksizin Ayarlara’a gidin. Sesler’e girdikten sonra gelen ekranın üst tarafındaki iki ayar butonunu göreceksiniz. Zilde titreme ve sessizde titreme.

iphone-titresim-kapatma

Eğer hem zil sesini hem de titreşimi kapatmak istiyorsanız iki seçeneği de devre dışı bırakın.