Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kablosuz Ses Kodekleri Arasındaki Fark

Şu anda çeşitli üreticiler

Şu anda çeşitli üreticiler kablosuz kulaklıklarda gürültü engelleyiciler mevcut. Bu özellik fazla gürültüyü kulak jakından terk etmesini sağlıyor. Bu özellik iPhone 7 ve 7 Plus’ı piyasaya sürdüğü zaman ortaya çıkmaya başladı.

Günümüzde kablosuz kulaklık almak sorun değil. Mağazaya gittiğinizde veya internette karşılaştırmalar yaptığınızda farklı markaların farklı modellerdeki kablosuz kulaklıklarını görüp bilgi alabilirsiniz. iyi bir bitçe için size önerimiz AirDots 3 olacaktır.
Kablosuz kulaklıkların teknolojisi yıllar önce ortaya çıkmıştı ancak henüz piyasaya sürülmemişti. İlk teknoloji ortaya çıkan A2DP teknolojisi gelişmiş ses dağıtım profili oldu. Zamanla yeni çıkan profiller meydana geldikçe bu teknoloji geride kalmaya başladı. Aslında bu durumu genellediğimizde tüm Bluetooth kodekleri hakkında konuşursak bunlar yalnızca bilgileri kodlamak iletmek için kullanılan yazılımlar ve donanımlardır. Normalde hepsi aynı prensibe göre çalışır.

aptX’e gelecek olursak ilk olarak 1988’de ortaya çıktı. Daha sonra sadece patent aldı ve sadece 2000’li yıllarda teknolojide kullanılmaya başlandı ancak o zaman bile aptX’in yaygın olduğu söylenmesi doğru olmaz. İlk popülerliği 2015 yılında Qualcomm tarafından satın alındığında ve lisanslamaya başladığında yakaladı. Şirket bu popülerlikten sonra standart MP3’ten daha yüksek bit hızında müzik dinlemenize izin veren “katkılı” bir aptX HD codec bileşeni geliştirdi. Ve bu özellikteki kulaklıkları piyasaya sürdü.

Gelişmiş Ses Kodlaması (AAC) çeşitli psikoakustik maskeleme ile hesaplama açısından karmaşık bir başka kodlayıcıdır. Birçok kişi AAC’nin Apple’a ait olduğuna inanır ancak aslında Cupertinolar codec’in kendi değiştirilmiş sürümünü kullanır. Genellikle android için kullanılan bu kodlama Apple AAC ile karşılaştırıldığında kalitesi Fraunhofer FDK AAC’ye göre daha düşüktür.
AAC farklı kanallar arasında birden fazla ses akışını karıştırmak için yerel bir araç setine sahiptir. Bu da aynı anda sistem seslerini ve müzik dinlemeyi gerçekleştirirken seslerin gecikmesini önler.

LDAC – Sony’nin Hi-Res codec’i maalesef hiç iyi değil. 48 kHz ve 96 kHz için 12 ve 16 bant bölme kullanır. Kutudan çıkar çıkmaz Android 8.0 ve sonraki sürümlerle gelen hemen hemen tüm Android cihazlarda LDAC desteği vardır. LDAC özellikli kulaklıklar yalnızca Sony’de mevcuttur bu nedenle codec bileşeni o kadar yaygın değildir. Yani size iyi bir kulaklık deneyimi sunmaz. Bu yüzden size LDAC olan kulaklıkları almamanızı öneririz.