Popüler sosyal medya uygulaması olan Facebook’ta herkese açık paylaşım özelliği daha önceden vardı. Herkese açık olan paylaşım özelliği 2018 yılında devre dışı bırakıldı. Bu özellik yaklaşık 50 milyon kişinin hesabına zarar verdi.

Bu durum sonucunda da Eylül ayında bu özellik devre dışı bırakıldı. Bazı Facebook kullanıcıları bu duruma sevindi ancak çoğu kullanıcı herkese açık özelliğinin kaldırılmasına üzüldü.

Fakat Facebook tarafından alınan yeni karara göre bu özellik tekrar kullanıcılara sunulacak. Bu özelliği getirmeden önce Facebook hesapların güvenliğini kontrol altına aldı. Hesapların güvenliği kontrol altına alındıktan sonra herkese açık olan özellik geri getirildi. Eğer hesabınızın tehlike altında olduğunu düşünüyorsanız artık böyle bir düşünceniz kalmasın. Çünkü Facebook bütün hesapların güvenliğini sağladı. Tüm bu güvenlik herkese açık butonunu tekrar kullanıma sunmak için.

Facebook o özelliği geri getirdi!

Facebook’un resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, “Gerekli güvenlik incelemelerini tamamladık. Kişilerin profilini ve paylaşımlarını arkadaşları dışında bütün kişilere açma özelliğini yeniden etkinleştirdik. Bu sürüm güvenlik problemleri yaşanmadan önce sadece arkadaşlar özelliğinden çok daha popülerdi.” Şeklinde bir açıklamada bulundu.

Yeniden kullanıcılarla buluşan bu özellik, şu an için tüm kullanıcılara aktif değil. Bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman aktif edileceği konusunda resmi açıklama gelmedi ve ne zaman aktif edileceği bilinmiyor. Ancak bu özellik kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara sunulacaktır. Yapılan bu adım sayesinde Facebook tarafından popülerlik tekrar sağlanabilir.

Kaynak : Mobil13



CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz