Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klavyede Arapça Riyal İşareti { ر.س } nasıl yapılır?

Selamlar bugün sizlere Arapça

Selamlar bugün sizlere Arapça riyal işaretinin klavyede nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Daha önce sizlere üslü eşittir ifadesinin nasıl yapıldığından bahsetmiştik. Bugün ise konumuz Arapça riyal işareti ve bilgilere hemen başlayalım. İşte detaylar…

Sık kullanılan bazı işaretler klavyede yer alırken bazıları ise yer almıyor ve özel karakterlerin ise ascii kod tablosu ile karakter eşlem tablosu üzerinden kullanıldığını belirtelim. Bugün ise sizlere klavyede olmayan Arapça riyal işareti simgesinin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz. Bu bakımdan Excel Word Txt dosyalarının nasıl yapıldığını anlatalım.

Arapça riyal işareti yapımı

Riyal arapça simgesini yapmak için asciii kod tablosu yada karakter eşlem tablosu üzerinden yapmanız mümkün. Bunun için ilk olarak tabloyu açın. Daha sonra Windows Tuşu + R basarak “Çalıştır” sekmesini açın. Buradan “charmap” komutunu yazmanız gerekiyor. Tırnak olmadan.

Tablo açıldıktan sonra yazı tipi olarak “calibri” ayarlayın.
Suudi Arabistan riyalı işaretini bu tabloda oluşturabilir daha sonra seç diyin kopyalaya basın ve Unicode karşılığı olan U+FDFC karşılığıdır.

Yorum kısmından daha fazla bilgi alabilirsiniz.