Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klavyede üslü eşittir (⁼) simgesi nasıl yapılır?

Selamlar bugün sizlere Arapça

Selamlar bugün sizlere Arapça riyal işaretinin klavyede nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Daha önce sizlere bazı ifadesinin nasıl yapıldığından bahsetmiştik. Bugün ise konumuz eşittir işareti ve bilgilere hemen başlayalım. İşte detaylar…

Sık kullanılan bazı işaretler klavyede yer alırken bazıları ise yer almıyor ve özel karakterlerin ise ascii kod tablosu ile karakter eşlem tablosu üzerinden kullanıldığını belirtelim. Bugün ise sizlere klavyede olmayan üstü eşittir simgesinin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz. Bu bakımdan Excel Word Txt dosyalarının nasıl yapıldığını anlatalım.

ÜSLÜ EŞİTTİR SİMGESİ NASIL YAPILIR?

Üstü eşittir simgesini yapmak için asciii kod tablosu yada karakter eşlem tablosu üzerinden yapmanız mümkün. Bunun için ilk olarak tabloyu açın. Daha sonra Windows Tuşu + R basarak “Çalıştır” sekmesini açın. Buradan “charmap” komutunu yazmanız gerekiyor. Tırnak olmadan.

Tablo açıldıktan sonra yazı tipi olarak “calibri” ayarlayın.

Klavyede üstü eşittir işaretinin Unicode U+207C dir. Bu kodu yukarıda örnek resimde olduğu gibi Unicode git: 207C şekilde yazdığınızda görebileceksiniz. Seç kopyala yaparak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.