Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulaklıkları Nasıl Temizlemeliyiz?

Kulaklıklar aslında hayatımızda bizce

Kulaklıklar aslında hayatımızda bizce önemli bir rol oynamakta. Dışarının gürültüsü eşliğinde birşeyler izleyip dinlemektense kulaklıklarımızla sadece izlediğimiz dinlediğimiz şeye odaklanıp kendi dünyamızda keyifli dakikalar geçirebiliriz. Peki bizlere keyifli dakikalar geçirten bu kulaklıkları nasıl temizlememiz gerekir?

Kulaklıkları deterjanlı suya daldıramayız makineye atamayız. Bu yüzden aşağıdaki araçları onları temizlerken kullanmak doğru olacaktır;
-Pamuklu yün çubuklar
-Kuru tüy bırakmayan bir bez
-Nemli tüy bırakmayan bir bez
-Temizleme sıvısı
-Eldiven

Öncelikle konuya kulak üstü kulaklıklarla başlayalım. Onların iç kısmı bezden oluşur ve kulağımızdaki yağ kir pislik zamanla o kısımlarda birikecektir. Eğer içerisindeki bu pedler çıkıyorsa temizlenmesi daha kolay olur. Deriden yapılmışsa temizleme mendilleri işinizi görecektir. Pedleri dezenfekte etmek istiyorsanız beze az miktarda izopropil alkol ekleyin ve tekrar silin ama bunu yaparken kulaklıkları bozmamak adına az miktarda ürün kullanın. Acele etmenize hiç gerek yok bu temizliği yaparken. İnce temizlik gerektiren yerleri ise kulak çöpü yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Kulak içi kulaklıklar söz konusu olduğunda ise işiniz biraz daha zorlaşıyor. Eğer silikon parçalar takılıysa bunları çıkarıp kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Tüm alanlara girmek istiyorsanız eski bir diş fırçası kullanabilirsiniz. AirPod tarzı için ise ince pamuklu çubuklar kullanın. Boşlukların iç kenarlarında biriken malzemeleri çıkarmak için yumuşak kıllı bir fırçada kullanabilirsiniz.