Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Laptop’ta Ekranı Kapatma İşlemi!

Laptop üzerinden ekranı kapatma

Laptop üzerinden ekranı kapatma konusunda bazen sıkıntı yaşayabilirsiniz. Windows 10’da ekranı kapatmaya yönelik bir kısayol tuşu yer almamaktadır. Ancak ekranı kapatmak istediğinizde işinize yarayacak bazı bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Anlatacağımız adımları uygulayarak güçten tasarruf edebilirsiniz. Bu durum sayesinde piksellerde oluşabilen yanma sorununu engellemiş olacaksınız.

Ekranınızı kapatmak için Başlat Ayarlar Sistem Güç ve uyku yolunu adımlarını takip edip daha sonra ekranın altında yer alan süreyi değiştirin. Pil ayarı için 5 dakika prizde ayarı için en fazla 10-15 dakika seçmeniz yeterli olacaktır. Bu seçeneğin ekranınızı açık tutan oyunları ve video tabanlı hizmetleri etkileyeceğini de belirtmiş olalım. Eğer güç düğmesine basarak ekranı kapatmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Ekranda bilgisayarı kullanmadığınız zaman kendi kendine kapanması güç tasarrufu konusunda oldukça faydalı bir durumdur. Masaüstünde monitörün düğmesine basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak Laptop üzerinde böyle bir düğmeyi bulamayabilirsiniz. Bu durumda da laptopun güç düğmesinin işlevinde değişiklik gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgisayarı kullanmadığınız zaman ekranın açık kalması pil konusunda sizi zarara uğratabilir. Güç düğmesine bastığınız zaman ayarlar üzerinden yapacağınız değişiklik sayesinde prizdeyken ne yapılacağı konusunda değişiklikleri gerçekleştirmiş olursunuz. Ayarlama işlemi sayesinde istediğiniz zaman ekranın kapanmasını sağlarsınız. Kısacası güç tasarrufu için yukarıda yer alan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.