Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meta Quest 3 Sanal Gerçeklik Gözlüğü Tanıtıldı

Meta Quest 3 resmi

Meta Quest 3 resmi olarak tanıtıldı bu sonbaharda 49999 dolarlık fiyat etiketi ile piyasaya sürülecek. İşte detaylar…

Bugün Mark Zuckerberg Meta Quest 3 sanal ve karma gerçeklik gözlüğünü resmen tanıttı. Son teknoloji giyilebilir cihazın fiyatı 49999 dolar oldu.

Apple yakın tarihte WWDC etkinliğini yapacak ve yeni ürünlerini tanıtacak. Facebook’un kurucusu Meta şirketinden Mark Zuckerberg de bir hamle yaptı. Meta yeni sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Ancak Meta şirketi bu cihazı sonbahar aylarında piyasaya sürecek. Meta sanal gerçeklik gözlüğü özellikleri de haberin ardından merak edilmeye başlandı.

META QUEST 3 ÖZELLİKLERİ

Yaklaşık 500 dolarlık fiyat etiketiyle tanıtılan ürünün özelliklerine de bir bakalım.

Meta Meta Quest 3’ün Quest 2’den daha yüksek çözünürlüğe sahip olduğunu ve “Quest 2’deki önceki nesil Snapdragon GPU’ya göre iki kattan fazla grafik performansı” sağlayacak olan “yeni nesil bir Snapdragon yonga seti” tarafından desteklendiğini söylüyor.

Ayrıca yüksek çözünürlüklü renkli karma gerçeklik kullanım durumları için tam renkli geçiş desteği de mevcut.

Yeni Meta sanal gerçeklik gözlüğü önceki modele göre yüzde 40 daha ince optik profile sahip. Touch Plus kontrol birimleriyle birlikte geliyor.

İzleme teknolojisindeki ilerlemeler sayesinde dış izleme halkalarına artık ihtiyaç duyulmuyor bu nedenle denetleyiciler artık “ellerinizin daha doğal bir uzantısı gibi” hissediliyor.

Quest 3 Quest 2’nin 500’den fazla VR oyunu uygulaması ve deneyimi içeren kütüphanesiyle uyumlu olacak.