Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pc’de Yanıtsız Kalan Programlar Nasıl Kapatılır?

Bilgisayarınızda ki yanıt vermeyen

Bilgisayarınızda ki yanıt vermeyen programlar nasıl kapatılır bugün ki konumuz bu. Bu sıkıntınızı nasıl çözebilirsiniz bu konuda yardımcı olacağız. Bilgisayarınızı açtınız ve kullanmaya başladığınız zaman bir programı veya uygulamayı çalıştırmak istiyorsunuz programın açılışı oluyor ama devamı bir türlü gelmiyor açmak istediğiniz programınız yanıt vermiyor beklemede kalıyor. Ya da açmak istediğiniz program açılıyor ama bir yerde takılı kalıyor yanıt gelmiyor kapatmak istiyorsunuz kapanmıyor da yanıt vermeyen program olarak kalıyor. İşte bugün sizlere bu yanıtsız kalan programları nasıl kapatırız bundan bahsedeceğim.

Yanıt vermeyen takılı kalan programı kapatmanın en kesin ve en pratik çözümü ”Görev Yöneticisidir.” Görev yöneticisi sayesinde bilgisayarımızda ki yanıt vermeyen ya da takılı kalan programları kapatabileceğiz.

Görev yöneticisini nasıl açarız bunu anlatalım. Görev yöneticisini açmanın bir çok formülü vardır ben size bunları anlatacağım sizler hangisini kullanmak isterseniz o yöntemi kullanarak görev yöneticisini açabilirsiniz.

  • CTRL+SHİFT+ESC tuşlarına aynı anda basalım. Görev yöneticisi ekranına yönlendirileceksiniz.
  • CTRL+ALT+DEL tuşlarına aynı anda basarak yine görev yöneticisi ekranına yönlenebilir siniz.
  • Çalıştır penceresine “exe”  yazarak da yönlenebilirsiniz.
  • Bu söylediğim seçeneklerden herhangi birini yaparak  çalışmayan yanıt vermeyen programlarınızı kapatacağınız sayfaya yönleneceksiniz.

Görev yöneticisi penceresi açıldıktan sonra bilgisayarımızda kapatmak istediğimiz programların üzerine gelip farenin sağ butonuna tıklıyoruz. Karşımıza 2. seçenek butonları çıkacaktır buradan görevi sonlandır kısmına tıklıyoruz ve bu sayede yanıt vermeyen ya da takılı kalan programlarımızı kapatmış oluyoruz.