Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RSS Feed Nedir?

RSS Yayını Nedir? (+

RSS Yayını Nedir? (+ Başlamak İçin Örnekler ve Talimatlar)

RSS yayınları 2000’li yılların ortalarında sosyal medyanın ortaya çıkmasından bu yana var olmuştur. Kullanıcıya kullanımlarına uygun olan çeşitli uygulamalarda aldıkları içerik biçimleri üzerindeki kontrolleri tamamen popülerdi. Bu içerik dağıtımı biçimi tüketicilerin en sevdikleri içeriğe abone olmalarını sağlayan RSS yayınlarının düzenlenmiş ve kullanıcı merkezli tasarımı nedeniyle podcast barındırma ve blog oluşturma gibi birçok dijital medya olgusunun merkezinde yer almaktadır .

RSS Feed nedir?

RSS beslemesi çeşitli farklı platformlara dağıtılabilen bir birleşik internet içeriği biçimidir. “RSS beslemesi okuyucuları” sürekli olarak RSS dosyası beslemesinde güncellemeleri kontrol eder ve buna göre görüntüledikleri içeriği değiştirir veya ekler.

Bu kılavuzda bir RSS beslemesini yapan şeyleri ve onu kendi içeriğiniz için nasıl kullanabileceğinizi ele alacağız.

RSS yayınları: çevrimiçi içeriğinizin atardamarı

Bunu doğrulayalım: RSS “gerçekten basit bir sendikasyon” anlamına gelir. Özünde RSS sunulan içeriği okumak almak ve görüntülemek için kullanılan çeşitli platformlarda uyumlu olan soyulmuş dosyalardan oluşur.

“RSS özet akışı okuyucuları” olarak bilinen bu platformlar herhangi bir değişiklik veya güncelleme için kendilerine gönderilen içeriğin beslemesini otomatik olarak kontrol eder ve yeni içeriği anında platforma iletir. Herhangi bir form teslimi e-posta ya da zahmetli hizmet şartları gerektirmezler.

Sadece indirin ve okumaya başlayın!

RSS Tarihi

Fakat Peter RSS beslemesi okuyucularının bu kadar kolay ve rahat olup olmadıklarını kasten sorarsınız neredeler? Neden 2019’da hiç kimse bunları kullanmıyor?

Başlangıçta RSS yayınları internetteki baskın medya dağıtım biçimiydi. İlk internetin çoğunu karakterize eden blogların patlamasını artırdılar ve kullanıcıların umursadıkları içeriğe erişmelerini kolay ve acısız hale getirdiler.

RSS dosyaları oldukça basittir; genellikle sadece metin veya birkaç resim içerir. Bununla birlikte internet içeriğinin gelişiminin yanı sıra videolar ve müzik gibi daha karmaşık teklifler geliştirdiler.

RSS’in altın çağı Facebook ve Twitter gibi sosyal medya web sitelerinin patlaması RSS okurlarını internetteki baskın içerik kaynağı olarak görmezden geldiğinde çığlık attı. Kurumsal serotonin çiftçilerinden sürekli olarak bir sonraki ödülü arayan maymun beyinlerimizi sürekli tutan kaygan UI tasarımı kişiselleştirme ve sosyal-psikolojik faktörlerin bir araya gelmesiyle sosyal medya RSS yayınlarının yerini aldı.

Bunun sonucu son birkaç yıl içerisinde internetin kültürel zeitgeistlerinde RSS beslemesi okuyucularının popülaritesinin ve yaygınlığının azalması olsa da RSS beslemeleri hala internette bağımsız içerik dağıtımı kaynakları olarak bir yere sahip.

RSS yayın okuyucular

Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli RSS akışı okuyucuları vardır. En iyilerinden bazılarını seçtik ve sizin rahatınız için burada listelenmelerini sağladık:

FlowReader

FlowReader bilgisayarında içerik tüketmek isteyen herkes için mükemmel bir seçimdir. Yalnızca RSS içeriğini görmenize izin veren ve aynı zamanda tüm sosyal medyadaki gelişmelere tek bir yerden ayak uydurabilmenizi sağlayan ikili işlevselliğe sahiptir.

Besleyici

Feeder en basit RSS besleme okuyucularından biri olsa da bir mobil uygulamada veya bir bilgisayarda güzel görünme ve çok iyi çalışma avantajına sahiptir. Ayrıca yayınınıza istediğiniz içeriği hızlıca eklemenizi sağlayan Chrome veya Firefox gibi çoğu web tarayıcısı için uzantılara sahiptir.

Okuyucuya bildir

Fırfır yok telaş yok. Feedreader en yaygın kullanılan ücretsiz RSS feed okuyucularından biridir ve iyi bir nedeni vardır. Reklam içermez ve içeriği özelleştirilebilir kategorilere göre sıralamanıza olanak tanır. Ne aşk değil?

Bir RSS beslemesine nasıl abone olunur?

RSS yayını okuyucuları hala internetteki içeriğe erişmek için en kolay yöntemlerden biri olmaya devam etmektedir. Bunun nasıl yapıldığını çözelim:

  • İstediğiniz RSS yayını okuyucusunu seçin ve indirin
  • Seçtiğiniz siteye gidin
  • İçeriğin otomatik olarak RSS yayın okuyucularınıza iletilmesi için RSS simgesini seçin

Genel olarak çoğu web sitesinde indirebileceğiniz bir yayın olduğunu belirtmek için bu RSS sembolü bulunur:

Buna tıklamak bazen o içeriğe abone olup olmadığınızı onaylamanızı isteyen ayrı bir sayfa açmakla sonuçlanır. “Evet” i seçtiğinizden emin olun ve gitmeniz iyi olur!