Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte replika telefon nasıl anlaşılır?

Bugün sizlere sahte telefonları

Bugün sizlere sahte telefonları nasıl anlayabileceğiniz konu hakkında bilgilendireceğim. Günümüzde kullanılan bilindik marka model telefonlarından XİOMİ HUAWEİ HTC SAMSUNG VESTEL SONY GENERAL MOBİLE VE CASPER gibi markalı ürünlerin replika veya orijinal  olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bunun yanı sıra iOS işlemci Apple iphone markalı ürün hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Orjinal mi? Replika mı? – Nasıl Öğrenilir?

İlk yöntem;

İlk başta size önereceğimiz yöntem *#112#* kodu telefonunuzun ekranına tuşlayarak sonuç alabilirsiniz. Fakat çeşitli sayfalar ekranınızda beliriyorsa telefonunuz replika olabilir. Ancak bu durum sizi endişelendirmesin çünkü ikinci yöntemi deneyerek daha doğru sonuç alabilirsiniz.

İkinci yöntem;

Kullanacağınız ikinci yöntem APPLE ve SAMSUNG markalı cep telefonlarınız için sonuç alabileceğiniz bir yöntem türüdür.

Telefonunuzun IMEI kodunu bilmeniz gerekir. Bu kodu öğrenebilmek için yapmanız gereken işlem çok basit…

Telefonunuzda ayarlar uygulamasına girip ”cihaz hakkında” kısmına *#06# kodu tuşlayarak da IMEI öğrenebilirsiniz. Kodu öğrendikten sonra yapmanız gereken işlem; https://www.turkiye.gov.tr/imei– adresine giriş yaparak arama motoruna IMEI kodunu yazarak sonuç alabilirsiniz.

Sorguladığınız kod da karşınıza cihazınız ile  ilgili bilgiler çıkacaktır. Bu bilgileri cihazınız ile karşılaştırarak cihazınızın replika mı yoksa orijinal mı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Bu takdirde hala daha bilgiler birbiriyle uyuşmuyorsa cihazınız replikadır. Cihazınızdan eminseniz yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapılarak sizlere ulaşmıştır.

Merak ettiğiniz başka bir soru var ise bizlere yorum yazarak ulaşabilirsiniz.