Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SKYPE Mİ YOKSA WHATSAPP MI?

Günümüzde görüntülü konuşmalar için

Günümüzde görüntülü konuşmalar için çoğu kişi Skype uygulamasını kullanırken çoğu kişi WhatsApp uygulamasının görüntülü konuşma özelliğini kullanmaktadır. Bu ikiye bölünme sonrasında pek çok kişi ise Skype uygulaması mı daha iyi hizmet vermektedir yoksa WhatsApp uygulaması mı daha iyi hizmet vermektedir diye düşünmeye başladı. Her iki uygulama da aynı işlevi gerçekleştirse de tabi ki aralarında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Bugün sizlere Skype ve WhatsApp uygulamasının farklılıklardan söz edeceğiz.

İlk olarak görüntülü konuşmalarda ilk aklımıza gelecek olan özellik görüntü kalitesidir. Bu iki uygulamayı karşılaştırdığımız zaman görüntü kalitesi olarak daha iyi performans sağlayan uygulama Skype uygulamasıdır.Ancak bu durumu göz önünde bulundurduğumuz zaman Skype uygulamasında daha net görüntü olmasıyla beraber veri kullanımı da daha yüksektir.

Eğer internet kullanımınız bir Wi-Fİ noktası üzerinden karşılamıyorsanız WhatsApp uygulamasını kullanmanız internet tasarrufu açısından daha doğru olacaktır. Bir başka özelliğe bakacak olursak iki uygulamanın grup görüntülü sohbetini karşılaştırabiliriz. Eğer birkaç arkadaşınız aranızda görüntülü konuşmak istiyorsanız yine konuşmaya eklenecek kişi sayısının fazla olduğu uygulama Skype’dir. Daha önemli bir nokta olan güvenlik ve gizlilik konusuna bakacak olursak her iki uygulamada da gizlilik için şifreleme yöntemi mevcuttur. Ancak WhatsApp uygulamasında uçtan uca şifreleme yöntemi kullanıldığından dolayı daha güvenilir bir platformdur.

Sonuç olarak iki uygulama arasında ki farklara baktığımız zaman iki uygulamada aynı işlevi aralarında büyük farklar olmadan görmektedir. Ancak Skype uygulaması daha çok profesyonel bir uygulamadır. Bu sebepten dolayı günlük kullanımlar için WhatsApp uygulamasını kullanmak daha uygundur.