Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Snapchat Okunmamiş Snap’leri̇ Si̇li̇yor Mu?

https://mobil13.com.tr/author/tuncay
Snapchat dünyada en popüler

Snapchat dünyada en popüler sosyal ağlardan biridir. Uygulama AB ülkelerinde olduğu gibi en çok İngilizce konuşulan ülkeler İskandinavya Hindistan ve Japonya’da popülerdir. Okunduktan veya görüldükten sonra mesajların otomatik olarak silinmesi Snapchat’ın ana özelliğidir.

Snapchat’te attığınız bir hikaye mesaj vb. gibi içerikler 24 saat sonra otomatik olarak silinecektir ki bu uygulamanın özelliğidir. İşleyiş şu şekildedir:

Eğer bir mesaj gönderdiyseniz bu 30 gün içerisinde silinecektir.
Gruplardaki mesajlar ise 24 saat sonra silinecektir.
Atılan snapchat hikayeleri ise 24 saat sonra silinecektir.
Snap ile mesajlar arasında bir fark olduğunu belirtmek önemlidir. Gönderdiğiniz fotoğraflar video biçimindedir. Mesajlar gönderdiğiniz metindir. Bunların her ikisine de uygulamanın sol alt köşesindeki ‘Mesaj’ simgesi seçilerek erişilebilir.


OKUNMAMIŞ SNAP NEDİR?

Birebir sohbete bir mesaj gönderdiyseniz ve alıcı bu eki açmadıysa 30 gün sonra silinecektir. Eğer 30 gün içinde açarsa gördüğü anda silinir.
Eğer grup sohbetine mesaj gönderdiyseniz 24 saat sonra silinecektir eğer 24 saat içinde alıcılar mesajı görürse gördükten sonra silinecektir.
Ancak profilinizde sağ üst köşedeki üç noktaya dokunup sohbetleri sil seçeneğine dokunarak ‘görüntüleniyor sonra’ ya da  ‘görüntüleniyor 24 saat sonra’ ayarını seçerek hikayelerin ve mesajların ne zaman silineceğini değiştirebilirsiniz.
Bir sohbeti kaydetmek istersniz sohbetin üstüne basılı tutarak ‘soheti kaydet’ diyebilirsiniz.

SİLEMEYECEĞİNİZ SNAPLAR

Ne yazık ki gönderilen mesajlar için ‘sil’ seçeneği mevcut değildir ancak yine de yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajı silmek istiyorsanız yapabileceğiniz şeylerden biri hesabınızı silmektir. Ancak snapchat hesabı 30 gün sonra siler ve gönderilen dosyaları saklar. Diğer bir yol ise alıcıyı engellemektir. Eğer alıcıyı mesajı görmeden engellerseniz gönderdiğiniz içeriği göremeyecektir.

SİLEBİLECEĞİNİZ SNAPLAR
Hikayenizi yayınladıktan 24 saatb içinde silme hakkınız vardır ancak 24 saat geçtikten sonra ‘hikaye anlıklarınız’dan silebilirsiniz.