Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tablet ve Telefonların Çocukları Olumsuz Etkilediği Yönler!

Teknoloji her geçen gün

Teknoloji her geçen gün hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak doğru kullanılmadığı anlarda olumsuz etkisi daha çok görülüyor. Özellikle tablet ve telefonların çocukların sağlığına zararlı olduğunu da biliyoruz. Bilmeniz gereken bazı detaylar…

Teknoloji elbette çağın getirmiş olduğu yenilikleri ve gelişimi sonucu hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Ancak tablet ve bilgisayar ile telefonların doğru kullanılmadığı zamanlarda çocukların sağlığını ciddi derecede etkilediğini biliyor musunuz?

Çocukların algı kabiliyetleri zarar görüyor!

Açıkçası çocuklar için teknolojinin kontrollü olarak kullanılması oldukça önemlidir. Ancak çocukların doğduğu günden bu yana bütün gelişim aşamalarında uyarılar oldukça önemlidir. Sosyal ortamlarda ancak insanlarla iletişim kurmalarına izin vermeyin.

Etkileşim kurarken göz mimik ve el kol hareketleri olması gerekiyor. Sabit robot olarak iletişim kurmaya sürekli devam edilirse algılama sorunları ortaya çıkacaktır.

“Ekran” karşısında hareketsiz kalma!

Çok uzun süre ekran karşısında hareketsiz kalan çocukların gelişimlerinde elbette hareketin önemi çok fazla. Motor becerileri ve koordinasyon başta olarak birçok alanda gelişimin ayrılmaz bir parçası olduğunu söylemek zorundayız.

Çocuklarda haz odaklı davranışları arttırıyor!

Teknoloji özellikle çocuklarda hız ve rekabet gibi durumlarda haz odaklı davranışların artmasına neden oluyor. Bu tarz teknolojik aletler ile çok sık vakit geçiren çocukların dikkat ve odaklanma sorunları olduğunu belirtelim.