Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefon ahize ve hoparlörü nasıl temizlenir?

Bu yazımızda sizlere telefonunuzun

Bu yazımızda sizlere telefonunuzun ahize ve hoparlör alanını nasıl temizleyeceğiniz konusunda yardımcı olacağız. Telefonunuzu koyduğunuz yerlerden kaynaklı olarak kirlenme sorunu yaşayabilirsiniz. Bir süre sonra hoparlör kısmında olan kir sinirinizi bozabilir. Ayrıca kir nedeniyle cihazın sesi fazla çıkmayabilir. Eğer telefonunuzun mikrofon kısmının hoparlör ve ahize kısmının kir ile kaplandığını düşünüyorsanız temizlemek için aşağıda yer alan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • Size tavsiye edeceğimiz ilk yöntem bir sulu boya fırçası yardımı ile mikrofon hoparlör ahize kısmını süpürün. Fakat sert bir şekilde temizlemeyin çünkü cihazınıza zarar verebilirsiniz.

  • Kürdan yardımı ile temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu durum biraz tehlikeli olabilir ancak hafif ve narin bir şekilde mikrofon hoparlör ahize kısmını temizleyebilirsiniz. Kürdan yerine toplu iğne de tercih edebilirsiniz.
  • Çift taraflı bant yardımı ile mikrofon hoparlör ahize kısmını temizleyebilirsiniz.
  • Başka bir yöntem ise diş fırçası ile temizleme yöntemidir. Diş fırçasını ahize ve hoparlör deliklerinde diş fırçanızı gezdirerek tozları rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz. Diş fırçasının kıllarının yumuşak olmasına dikkat edin. Sert olması cihazınıza zarar verebilir ve çiziklere yol açabilir.