Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefon Hafızası Kendi Kendine Doluyor Sorunu Çözümü

Android kullanıcılarının en fazla

Android kullanıcılarının en fazla soru gönderdiği kısım telefon hafızası kendi kendine doluyor hatası oluyor. Peki telefon hafızası kendi kendine doluyor sorunu nasıl çözülür? İşte tüm detaylar…

Android kullanıcıları gelişen teknoloji ile beraber tüm gün akıllı telefonlarıyla vakit geçirmekte. Geçirilen bu vakitlerde elbette hem şarj tükeniyor hemde önbellek durumlarında işlemler artıyor. Telefon hafızası dolma sorunu ise ilerleyen günlerde karşımıza çıkıyor. Peki telefon hafızası doluyor sorunu neden kaynaklanıyor? Hemen bahsedelim.

Hafıza neden doluyor?

Hafıza dolma sebebini kısaca bahsedecek olursak eğer Telefonlarımızın hafızası yüklemiş olduğumuz uygulamalarda vakit geçirdikçe bir nevi kaynakların dolması ile oluyor. Daha basit bir şekilde ifade edecek olursak eğer bugün indirdiğiniz WhatsApp uygulaması 100 MB olurken 1 hafta sonra kayıtlara baktığınızda 200 MB oluyor.

Çünkü size gönderilen fotoğraf veya mesajların her biri bir depolama alanı işgali yapıyor. Yani size ne kadar çok uygulama içerisinde mesaj veya dosya gelirse depolama alanı o kadar azalacaktır.

Sorun nasıl çözülür?

Bu sorunu çözmek için yapmanız gereken gereksiz uygulamaları silmek olacaktır. Daha sonra ise örnek Ayarlar’a girin ve uygulama yöneticisini açın. Daha sonra ise örnek verecek olursak; Facebook uygulamasına dokunun ve önbelleği silin.

Eğer bu işlemler ile uğraşmak istemezseniz mağazadan icleaner uygulamasını indirin o tüm işlemleri otomatik yapacaktır.