Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Televizyon Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Teknoloji gün geçtikçe daha

Teknoloji gün geçtikçe daha da ilerliyor ve evimizde olan televizyonların daha da gelişmesini bekliyoruz. Eğer siz de yeni bir televizyon alacaksanız almadan önce dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğundan bahsedelim. Televizyon tercihiniz yeni dönem TV’leri LED ve OLED TV olmalıdır. Aldığınız televizyonun garanti süresine mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

Kaç yıl garanti verdiği ve garanti şartlarının ne olduğuna dair bilgi alın. Birkaç model arasında karar veremiyorsanız garanti süresi en uzun olanını almak mantıklı olacaktır. İzleyeceğimiz televizyonun ekran kalitesi de oldukça önemli bir noktadır. Televizyonlarda asıl fiyatı belirleyen nokta ekranlarıdır. Ekran kalitesine göre maliyeti de artacaktır. Ekran boyutunu odanızın büyüklüğüne ve şekline göre hesaplayıp ona göre tercih yapmanızı tavsiye ederiz.

Ekran seçiminden sonra televizyonun hızına dikkat edin. Televizyonun tepkilere hızının nasıl olduğuna bakın. Sizi bekleten bir televizyon tercih etmek istemezsiniz. Hz yani yineleme hızı olan hertz değeri yineleme hızı ne kadar yüksek ise hertz değeri olur. Ancak yineleme hızı düşük ise hızlı sahne geçişlerinde görüntü akıcılığı düşük olur. Kısacası yineleme hızı yüksek olan televizyonları tercih edin.

Televizyonun bağlantı sayısının fazla olmasına dikkat edin. USB ve HDMI girişlerine dikkat edin. Ancak bağlantı ve girişlerle işiniz yoksa dikkate almayın. Yeni nesil televizyonlarda internet bağlantısı da yer alıyor. İnternet üzerinden kaçırdığınız dizileri tekrar izleyebilirsiniz. Seçim yaparken internetin olup olmaması da önemlidir.