Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turk Telekom DNS Adresleri Nelerdir?

Bu yazımızda Turk Telekom

Bu yazımızda Turk Telekom DNS adreslerinin neler olduğundan bahsedeceğiz. DNS adreslerinden bahsetmeden önce DNS adreslerinin ne işe yarayacağından kısaca bahsedelim. Daha sonra Türk Telekom DNS adres numaralarından bahsedeceğiz.

DNS Adresi İşimize Yarar Mı?

DNS yani açılımı Domain Name System bir isim çözümleme sistemidir. İp adresinizden domain sistemini oluşturan yani ip adresi çözümleme servisi olarak tanımlanır. Örnek ile daha da iyi bir şekilde açıklarsak başka birinin numarasını kaydetmek istiyorsunuz ve kaydetme işlemini gerçekleştirmek için adınızı ve soyadınızı girersiniz. Daha sonra o arkadaşınızı aramak için numarasını değil de adını yazarak arama yaparsınız. Yani biz de web sitesi araması yaptığımız zaman DNS kodu ile değil o sitenin adını yazarak arama yaparız.

DNS Adresi Neden Değiştirilir?

DNS adresinin neden değiştirildiğinden kısaca bahsedecek olursak; DNS servisler büyük ağlarda bulunur ve aynı zamanda bu servisler siteler tarafından kayıt edilir. Bir site engellemesi var ise DNS kısıtlaması gerçekleşir ve siteler engelli olduğu için girilemez. Engelli olan sitelere girmek için DNS adresi değiştirmeniz gerekecektir. Google popüler DNS adresleri ise; 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ip adresleridir.

WİNDOWS 10 DNS ADRESİNİ NASIL DEĞİŞEBİLİRİM?

Türk Telekom adreslerinin neler olduğu öğrenmek istiyorsanız aşağıda olan güncel adreslere bakabilirsiniz.

195.175.39.49

195.175.39.50

Güncel DNS adresleri yukarıda yazdığımız şekildedir. Eğer sistemi otomatik ve otomatik DNS adresi olarak algılarsanız internet tarafından kendi DNS adresi güncellenecektir.