En popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp sadece mesajlaşma uygulaması değil. Aynı zamanda durum, görüntülü arama, sesli arama gibi özelliklerde bulunmaktadır. Durum özelliği ilk olarak Snapchat uygulamasında bulunuyordu. SnapChat uygulamasında bulunan hikaye özelliği ile paylaştığınız video ya da fotoğraflar 24 saat sonra siliniyor.

SnapChat ardından bu özelliği Instagram’da uyguladı ve Instagram uygulamasına hikaye özelliği geldi. Paylaştığınız hikayeler bu alanda da 24 saat sonunda kayboluyor. Hikaye özelliği fazlasıyla tutulduğu için WhatsApp ve Facebook’ta bu duruma dahil oldu. Bu yazımızda ise sizlere WhatsApp hikayenizi kimlerin görüntülediği konusunda bilgi vereceğiz.


WhatsApp uygulamasını açın ve sol alt kısımda yer alan Durum simgesini seçin. Durumu seçtikten sonra kamera açılacaktır ve isteğe göre ekranı aşağıdan yukarı kaydırarak galerinizde olan resim ve videolara erişip paylaşım yapabilirsiniz. Fotoğraf ya da video seçimini yapın ve paylaşımınızı gerçekleştirin.

Paylaşım yaptıktan sonra durumunuza bakan kişileri de durum alanına geçip, paylaştığınız gönderinin üzerine tıklayıp daha sonra en altta bulunan göz işaretini yukarı doğru kaydırdığınız zaman görmüş olursunuz. Bu adımlar sayesinde WhatsApp hikayenizi kimlerin görüntülediğini görmüş olursunuz. İsteğe göre hikayenizi kimlerin görüp göremeyeceğini de seçebilirsiniz. WhatsApp uygulamasında Ayarlar- Hesap- Gizlilik seçeneklerini takip edip daha sonra Durum alanına tıklarsanız, durumunuzu kimlerin görüp göremeyeceğini seçebilirsiniz. İsteğe göre kişilerim, şunlar hariç kişilerimle paylaş, sadece şu kişilerle paylaş seçeneklerinden birini seçip durumunuzu istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Kaynak : Mobil13



CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz